MLADIMA PROSTORA, jer želimo da ostvarimo svoje pune potencijale!

Zamislite kada bi svi mogli imati prostor u kojem bi radili, učili, zabavljali se, pomagali svojoj zajednici, i sve to zajedno sa svojim društvom! Zvuči sjajno, zar ne? Još zamislite kada bi vam rekli da to možete imati, i da je čak stavka zakona.

Međutim,  stanje u našim sredinama je potpuno drugačije. U svim lokalnim zajednicama Bosne i Hercegovine nema dovoljno prostora koji je namijenjen i prilagođen omladini. Čak i u većim gradovima postoji ovaj problem, a u manjim sredinama najčešće uopšte nema prostora namijenjenog mladima.
Važno je napomenuti da postoje omladinski centri, ali ih u cijeloj Bosni i Hercegovini postoji samo 30! Dakle trideset, u trideset zajednica. Šta je sa ostalim zajednicama?
Svjesne važnim problemom Emina Softić iz kampanje #TvojGlasJeBitan i Nataša Pivašević iz OC ZdravoDaSte, u sklopu CAT akademije, će u narednom periodu nastojati da senzibiliraju mlade o njihovom pravu na javni prostor.
Upoznati će vas sa važnosti prostora, njegovom namjenom, te vam reći sve korake kako da i vi dođete do istog.
Najbitnije je da mladi zakonom moraju imati svoj prostor! Zato, pratite savjete kampanje #mladimaprostora i izborite se za svoj prostor.
(tvojglasjebitan.com)