Moja praksa: Mladi Mostarci uz inovativan marketinški pristup osmislili promotivni video i iskoristili priliku da svoje znanje okušaju u praksi

iše od osam godina INTERA Tehnološki Park pruža priliku mladim ljudima za stjecanje prvog radnog iskustva kroz program “Moja praksa”. Jedanaesti ciklus, koji je započeo na proljeće 2020. godine, zbog nepovoljne epidemiološke situacije bilo je posebno izazovno organizirati, ali je i u takvim okolnostima omogućio mladima da kroz stvarne projekte razvijaju poslovne vještine kako bi bili što spremniji za tržište rada. Ovaj ciklus podržan je i kroz saradnju s Federalnim zavodom za zapošljavanje u okviru Programa sufinansiranja zajedničkih projekata s drugim organizacijama i institucijama 2020., saopćeno je iz Intera tehnološkog parka.

Studenti učili osnove marketinga kroz konkretan rad
Ukupno šest timova je učestvovalo ili još uvijek učestvuje u ovom ciklusu programa, a svi oni uz pomoć mentora rade na projektnim zadacima koje su osmislila preduzeća iz različitih provrednih sektora. Polaznici programa Moja praksa trebali su na inovativan način smisliti prezentaciju preduzeća, te uz podršku mentora naučiti kako iskoristiti prave alate i realizirati ideju.
Jedan od timova, čiji su članovi Amina Đono Husnić, Ana Šimunović i Alija Fajić, uspješno je dovršio praksu istaknuvši se kroz kreiranje videa u animiranom obliku i drugih marketinških aktivnosti za mostarsko preduzeće Gala Group.
Amina, Ana i Alija uspješno ispunili praktični zadatak
Mentor tima Amina-Ana-Alija, bio je Adi Đukić, vlasnik agencije za digitalni marketing WEB Studio koji nije krio zadovoljstvo obavljenim poslom.
„Ovo su vrijedni i ambiciozni mladi ljudi koji se spremaju za tržište rada. Svaki zadatak u sklopu obuke su uspješno realizirali. Vidjeli su kako tržište funkcionira u praksi, radili na poslovnoj komunikaciji, razvoju marketinške strategije te savladali osnove digitalnih kanala oglašavanja.“, istakao je mentor Adi Đukić.
Mladi tim uspješno je prošao kroz sve faze obuke, upoznao se s radom preduzeća za koje su radili promociju u sklopu programa “Moja Praksa”, te kreirao kvalitetan animirani video kojeg se ne bi postidjeli ni pravi marketinški stručnjaci. Stečeno znanje će zasigurno iskoristiti u svom budućem poslovnom razvoju i na sljedećim profesionalnim angažmanima, saopćeno je iz Inetere.
(hocu.ba)