Na Vlašiću ovog ljeta posjetiocima u ponudi drive-in kino i adrenalinski paintball

S ciljem bogaćenja ponude ljetne sezone na bh. planini Vlašić koja je omiljena destinacija posjetilaca, kako iz BiH, tako i zemalja Evrope, ove godine odlučeno je da se na platou Babanovca instalirati drive-in kino koje će prve projekcije imati 17. jula. Glavni event menadžer kompanije Winter d.o.o. Saša Naprta je kazao da klasična drive-in kina imaju metalnu konstrukciju, ali da su oni napravili drive-in kino s airscreen konstrukcijom koje omogućava projekcije u svim vremenskim uvjetima.


“Sve je to dio procesa unaprijeđena turističkih potencijala Vlašića. Za airscreen smo se odlučili jer se veže sajlama koje u slučaju vjetra, kojeg bude na planini, čuva konstrukciju na mjestu. U suštini krećemo s ovim sadržajem koji bi trebao biti svečano otvoren 17. jula kada će biti upriličena prva projekcija za javnost”, kazao je Naprta te dodao da su u srijedu navečer imali prvu testnu projekciju te da je sve proteklo u najboljem redu.Kino će biti otvoreno do kraja ljetne sezone, a termine i naslove koji će se gledati će objavljivati na Facebook stranicama hotela Blanca i Sunce.
Prve projekcije bit će besplatne, a Naprta je kazao da je cilj uz podršku lokalne zajednice, turističke zajednice i Vlade Srednjobosanskog kantona kino ostaviti otvorenim bez naplaćivanja ulaznica.”Želimo da projekcija filma bude kruna dnevnih aktivnosti na planini u ljetnom periodu”, dodao je Naprta.Za sada još uvijek nisu poznati naslovi koji će se puštati posjetiocima, ali Naprta je pojasnio da je cilj ponuditi novije, ali i starije naslove koji su rado viđeni kod naše publike, od komedije do horora.

Osim drive-in kina u ponudi posjetiocima ove godine su i paintball tereni. Paintball arena smještena u unutrašnjosti nekadašnjeg hotela Babanovac veličine je 1.600 kvadratnih metara i predstavlja jednu od najvećih arena u BiH, a drugi teren je smješten kod ski-lifta za djecu.Naprta je na kraju razgovora kazao kako će u ponudit biti i treća arena koja se planira postaviti u šumi nedaleko od nordijske staze, a sve s ciljem obogaćivanja turističke ponude planine koja je svih ovih godina imala potencijal, ali ne i konkretne načine da se on iskoristi.
Izvor: Klix