LJEPOTE BOSNE I HERCEGOVINE KOJE SE MORAJU POSJETITI: Izletište i farma “Wigwam” Zaruđe

O bogatoj historiji vareškog kraja svjedoči činjenica da se danas na teritoriji općine Vareš nalazi osam registrovanih nacionalnih spomenika među kojima su za posjetitelje posebno atraktivni srednjovjekovni kraljevski grad Bobovac. Manje poznato, ali predivno mjesto za ljubitelje prirode, izletnike i planinare jest izletište Wigwam u selu Zaruđe, udaljeno svega 6 km od središta grada.


Smješteno je u prekrasnom okruženju, na 1.100 metara nadmorske visine, gdje vas opija svježi planinski zrak i sunčeve zrake. Idealno je mjesto za potpuno opuštanje od brojnih obveza i svakodnevice, jer pogled na zelene travnate površinu i okolne šume uistinu odmara i liječi dušu.

Sam kompleks izletišta sastoji se od središnjeg objekta u obliku wigwama sa uređenim sanitarnim čvorom, uređeni prostor za sjedenje, roštilj, te šank kućica s ponudom domaćih sireva s farme Babić i ostalih delicija iz domaće proizvodnje. Za najmlađe tu su ljuljačke i igralište. Travnjaci i staze za šetnju u neposrednoj blizini izletišta dodatni su motiv, tako da svako može pronaći nešto za sebe.
U ponudi je i rekreativno jahanje za djecu i odrasle. Bez obzira jeste li početnici, iskusni jahači ili samo želite konje promatrati na pašnjacima, doživljaj će biti čudesan.

Ono što svakako preporučujemo je vožnja kočijom, koja vas vraća u neka davno prošla vremena. To je ujedno tradicionalno, romantično i zabavno iskustvo koje ćete dugo pamtiti, jer je zaista poseban osjećaj sjediti u kočiji, osluškivati topot konja i uživati u vožnji kroz šumu ili selo.

Vjerujemo da će ovo izletište postati nezaobilazna točka za odmor, rekreaciju i uživanje u domaćoj hrani i piću jednom kad ga posjetite.
Ovakva mjesta daruju poseban doživljaj – jer provesti dan daleko od gužve, vreve grada i usijanog asfalta u zeleno-plavom komadiću raja uistinu je neprocjenjivo!

Izvor:hocu.ba