Nađa Čelik: Umjetnost je ljubav koja me ispunjava

Ja sam Nađa Čelik, rođena sam u Sarajevu. Trenutno živim u Brezi i pohađam Gimnaziju ,,Muhsin Rizvić”. Upisala sam Gimnaziju, jer pruža najširi spektar različitog znanja i pruža najviše prilika za nastavak obrazovanja.
Crtanje i slikanje mi je hobi, a počela sam se baviti time prije pet godina, sasvim amaterski i bez nekog prevelikog interesovanja. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, shvatila sam koliko uživam u crtanju i koliko me to ispunjava. Materijal potreban za crtanje i slikanje je dosta raznovrstan, a samim time i dosta skup. Ipak, uživanje koje crtanje pruža je neprocjenjivo, tako da se bilo koja cijena za potrebne olovke ili boje, zaista isplati.

Prvu podršku za moj hobi sam pronašla među svojom porodicom i prijateljima. Oni su me bodrili da napredujem i podržali u želji da talent za crtanje razvijem, kupujući moje crteže. Tako da već dvije godine, njihovim preporukama i podrškom, radim crteže po narudžbi.
Likovna akademija mi trenutno nije prvi izbor, međutim želja za studiranjem na akademiji jeste velika. Vjerujem da ću nekada u budućnosti imati priliku da studiram likovnu umjetnost, jer želim da se bavim slikarstvom.

Mislim da iako nekada nemamo priliku da se bavimo onim što volimo i u čemu uživamo, nikada ne treba da odustanemo. Čak i ako nam taj hobi ne može biti svakodnevni posao, uživanje koje nam pruža je neprocjenjivo.
(Arabella Lakić / mionama.ba)

Posljednji postovi