Nakon 30 godina: Vrijedna ekipa sugrađana ofarbala ogradu jednog od tuzlanskih mostova

Rafting klub „Tuzlak“ je u subotu, 01.07.2023g, u prijepodnevnim satima (prije kiše) izveo akciju Farbanja ograde mosta na rijeci Jali u Ulici Mirze Delibašića.

Kako kažu, prethodno su na ogradi mosta izvršene neophodne popravke.

Prema dostupnim informacijama, ograda mosta nije farbana preko 30 godina i bilo je potrebno održavanje. Akcija je izvedena uz pismenu saglasnost i stručne upute nadležne službe Grada Tuzla.

Očišćeno je i ofarbano 52 metra ograde mosta. “U akciji su učestvovali članovi RK Tuzlak i volonteri iz partnerskih udruženja. Posebno ističemo učešće i doprinos divnih članica Udruženja „TRIK“, Kalesija (Erna, Senada, Amila i Nesiba), kao i članova ORC Tuzla”, kazali su iz kluba.

Akcija ne bi bila moguća bez šire podrške, te su je materijalno pomogli:  Helakor Tuzla D.o.o.; Mix-Maestro Tuzla; RZ Metal Teskeredžić Tuzla; Pekare Kabil Tuzla; Vitinka; Kafe „Gajba“, kao i građanin G. Zaim, koji je, impresioniran entuzijazmom, ekipi donio osvježenje.

Iz Rafting kluba “Tuzlak” zahvalili su na podršci koja im je pružena u toku farbanja mosta.

 

Preuzeto sa: https://tuzlanski.ba/carsija/nakon-30-godina-vrijedna-ekipa-sugradjana-ofarbala-ogradu-jednog-od-tuzlanskih-mostova/?fbclid=IwAR2RegYIpA-Zcxa6t_inkB18oOwtvYNuSr2dsIL0l4woQ7AvlJX5OcE5jxQ

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“