Naša Stranka uopšte nije znala da je Mostar podijeljen grad #SJAŠITE

Nakon prve sjednice Gradskog vijeća Mostara postalo je evidentno da će HDZ ponovo postaviti svog čovjeka na mjesto gradonačelnika. Probosanske snage kao glavnog krivca vide Našu Stranku, zbog koje je HDZ pobijedio za jedan glas.
Slikovni rezultat za naša stranka mostar
“Nismo mi baš najbolje pofatali kako stvari hodaju u Mostaru, tek smo prije par mjeseci prešli Marijin Dvor u Sarajevu i zaputili se kako treba u ostale dijelove Bosne i Hercegovine. Iskren da budem, nismo uopšte znali da je Mostar podijeljen grad do danas. Tek kada smo vidjeli šta se desilo nakon izbora, shvatili smo da smo se malo prešli, i u biti prepustili Mostar HDZ-u ponovo”, kaže predsjednik Naše Stranke Peđa Kojović.
I sama kandidatkinja za  gradonačelnicu Mostara iz Naše Stranke, kaže da nije znala u kakvom zapravo gradu živi.
“Moj život se svodio na tri ulice i par prijatelja ovdje u gradu, ostali su bili u Sarajevu. Da mi je neko prije dva dana rekao da je Mostar podijeljen, tačno bih ga čudno pogledala. Ja sam mislila da smo mi jedna razvijena zemlja, koja ima osjećaj za jedinstvo i građansku zemlju, ali sam se prešla očigledno. Eto ako vam moje izvini nešto znači, imate ga. Ja sam se vodila po principu Sarajeva i to je to”, ističe Irma Barajlija.
Nakon ove nespretne odluke, svim članovima Naše Stranke je naređeno da prije bilo kakve buduće kandidature, prvo moraju dobro upoznati grad u kojem žive, prije nego kreiraju politički program.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.