Danas postavljena vrteška za rotirajućeg gradonačelnika Mostara #SJAŠITE

Udruženje za promociju demokratije i civilnog društva “Mic po mic”, danas je u Mostaru postavilo vrtešku na Španskom trgu, kako bi se budući gradonačelnik mogao olakšano rotirati na njoj.
Slikovni rezultat za vrteška
Mi smo kroz svoj projekat ‘Help Baznia now’, uspjeli prikupiti neka skromna sredstva iz stranih grantova u iznosu od 750.000 eura, što nam je omogućilo izgradnju jedne sofisticirane vrteške, kupovinu prostora na kojem smo je instalirali, kao i ruke dvojice majstora koji su je namontirali, te vozača koji je dovezao do lokacije. Ovo je mali korak za demokratiju u Mostaru, ali ipak veliki, jer građani već vide promjene”, kaže Mujo Grant, predsjednik udruženja “Mic po mic”.
Krug oko vrteške će biti ograđen, kako građani ne bi prilazili i puštali djecu da se igraju, obzirom da je to isključivo namijenjeno za gradonačelnika.
“Gotovo svaki park ima vrtešku i molimo roditelje da svoju djecu odvedu u park ako hoće da se igraju. Ovdje jedino mogu doći da vide kako se gradonačelnik rotira sam oko sebe, i da eventualno mu roditelji pojasne zbog čega je to tako. Grad Mostar također planira napraviti jedan projekat i s turističkom zajednicom ovog grada, obzirom da je turizam gotovo pa propao u gradu na Neretvi”, dodao je Grant.
Turistička zajednica i grad Mostar, turistima će naplaćivati po 10 eura slikanje gradonačelnika kako se rotira sam oko sebe, jer je ovo jedinstven primjer u svijetu koji vrlo brzo može postati jak i prepoznatljiv turistički brend.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.