Dodik delegira 10.000 Srba za pomoć Čoviću na izborima #SJAŠITE

Milorad Dodik se danas u Mostaru sastao s Draganom Čovićem, kako bi razgovarali o nadolazećim izborima u Mostaru. Savezništvo dvojice nacionalnih lidera je aktivno već nekoliko decenija, i danas je Dodik odlučio odgovoriti pozivu u pomoć u ime ove alijanse.
POZADINA DOGAĐAJU U MOSTARU: Dodik i Čović se udružili radi nastavka  razgradnje države | InfoRadar
“Nas dvojica smo partneri u politici već godinama, i uzajamno pomažemo bez pogovora kada se nacionalni interesi dovedu u pitanje. Ne volimo se mi nešto pretjerano, ali imamo zajedničkog protivnika protiv kojeg se moramo boriti. Danas smo se sastali i dogovorili smo sve detalje ove saradnje. Drago mi je da je odgovorio mom pozivu i ovo je još jedna potvrda koliko je ovo savezništvo zapravo jako”, ističe Dragan Čović.
Predsjednik SNSD-a je obećao materijalnu i ljudsku pomoć HDZ-u na nadolazećim izborima, kako se Mostar ne bi prepustio vladavini Bošnjaka.
“Vidite da je Bošnjačka koalicija jaka u ovom gradu i mi im nećemo dozvoliti da preuzmu Mostar. I Čović i ja imamo iste interese, a to je slabljenje i u konačnici razbijanje Bosne i Hercegovine. Naredio sam transport 10.000 Srba iz dijelova Hercegovine koji pripadaju Republici Srpskoj. Svi će oni glasati za HDZ na narednim izborima, u protivnom ću im isključiti grijanje. Moramo raditi zajedno i boriti se protiv islamskih ekstremista”, rekao je Dodik.
Srbe u Mostar će Dodik prebaciti po istom principu kako ih je prebacivao iz Srbije u Srebrenicu, i tako omogućiti HDZ-u da učvrsti vlast u gradu na Neretvi.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.