Čović dobio priznanje počasnog člana SDA #SJAŠITE

Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović, danas je dobio pozlaćenu člansku kartu SDA, zbog višedecenijske uspješne saradnje s ovom strankom. Čović je jedan od rijetkih koji je uspio dobiti ovo važno priznanje.
Slikovni rezultat za čović sda
“Dragan i ja smo partneri, prijatelji i saradnici već nekoliko decenija, i konačno je došlo vrijeme da mu se i formalno zahvalim. Pored dosadašnjih hedija, ustupaka, novčanih nagrada, funkcija koje smo dali jedan drugome, bitno je i na ovaj način to ozvaničiti ispred stranke. Njegov doprinos da moju ženu sačuva na Kliničkom centru u Sarajevu mu nikada neću zaboraviti, i njegov sam dužnik do kraja života”, kaže predsjednik SDA Bakir Izetbegović.
I više nego oduševljen dobijenim priznanjem, Čović ga je odlučio pozicionirati direktno na svoj radni stol, kako bi svako ko ulazi u njegov kabinet, vidio ko mu je glavni partner u politici.
“To što sam uradio za gospođu Sebiju je sitnica, ali njemu znači mnogo. Rizikovao bih šta god da zadržim ovo partnerstvo i prijateljstvo, odužio mi se tako što mi je ponovo predao Mostar, a ja sam mu dao mogućnost pozicije drugog čovjeka Mostara. Ponovo ćemo da rastaljujemo budžet ovog grada između dvije stranke, i nikakve građanske ili patriotske opcije nas neće poremetiti u toj namjeri”, kaže Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.
Počasna zlatna kartica će Draganu omogućiti da u budućnosti prisustvuje sastancima Glavnog odbora SDA, kako bi na licu mjesta mogao dogovarati planove i talove, bez potrebe za održavanjem dodatnih sastanaka.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.