„Ja, i“ – zvanični slogan kampanje SDA za lokalne izbore 2020. #SJAŠITE

Kolegij SDA je donio odluku da će „Ja, i“ biti zvaničan slogan izborne kampanje SDA na predstojećim lokalnim izborima. Ovakva odluka došla je nakon što je nova naizgled iznenadna i bezazlena reakcija Bakira Izetbegovića postala pravi viralni hit u Bosni i Hercegovini i regionu.
Iz ove stranke kažu da je „Ja, i“ došla u pravom momentu, kada su se marketinški stručnjaci mučili da osmisle slogan koji će i ove godine uspjeti pridobiti podršku naroda.
BAKIR IZETBEGOVIĆ: 'Možda nas korona uozbilji i nauči pameti' | Slobodna Bosna
„Marketinški gledano, ovo može postati pravi hit. Pa pogledajte samo koliko je puta pregledan taj video, koliko ga je medija objavio, koliko ga je ljudi šerovalo. „Ja, i“ je krilatica koja je već primljena u narodu, znali smo da to treba iskoristiti. Ona nekako i podsjeća na SDA politiku, a ima i tu neku semantičku snagu. Naprimjer, ako tokom kampanje pitate – Šta je s tom i tom aferom, on će vam glat reći „Ja, i“, ili pitate – zašto nam odoše mladi – „Ja,i“, ili – đe su pare, „Ja, i“. Nevjerovatno je kako ovo može biti pragmatičan slogan“ , rekao je Huso Mehotić, marketinški stručnjak.
„Ja,i“ već se štampa na hiljadama primjeraka majica, kačketa, upaljača, kesa za kafu, bilborda, radi se i na predizbornoj pjesmi „Ja, i“. Kako saznajemo, produkcija Hayat se dvoumi da li će angažovati Huleta ili Selmu Bajrami. Možda će, kažu nam izvori bliski SDA, ovoga puta biti i duet.
„Zaista sam ponosan na naš tim koji je prepoznao ovu krilaticu i upotrijebio je za naš predizborni program. Hvala i ljudima u SDA koji su podržali moj nastup pred naletima novinara, koji nisu bili nimalo lagani. Ja sam u jednom trenutku doveden pred zid, i morao sam izvući „Ja, i“ kako bih spasio sebe i stranku kada je bilo najteže. Upravo kroz ovaj slogan će nas voditi snaga naroda, moć stranke i jedinstvo“, rekao je nakon sjednice kolegija predsjednik SDA Bakir Izetbegović.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.