A-SDA u Zenici mijenja naziv u ZE-SDA #odgovornost

Zbog popularizacije uzrečice ‘ze’ ministra Arnela Isaka, A-SDA iz ZDK je odlučila da ovaj marketinški trik iskoristi za bolji plasman stranke. Glavni odbor A-SDA iz Zenice je danas održao sjednicu, na kojem su usvojili set izmjena u budućem radu stranke.
Ministar Arnel Isak PORUČIO KRITIČARIMA: Ako je sporna nargila, onda se  time ponosim! | Novi.ba
“Da se odmah u startu razumijemo, ništa od ovoga nije bilo planski. Lavina komentara i popularnost na društvenim mrežama koju je izazvao Arnel, nismo mogli očekivati. Naravno, veliki broj javnosti je oštro reagovao na izjave, pogrdnim komentarima, vrijeđanju kako njega tako i stranke, ali ko im je kriv. Arnel je mlad momak, prodoran, bori se za svoju budućnost i to mu niko ne može osporiti. Zato će sad fino i stranka da izvuče korist iz ovog postupka po pitanju same promocije”, kaže Ramo Isak, predsjednik gradskog odbora A-SDA Zenica, ujedno i Arnelov otac.
Već od danas, zenička A-SDA će nositi naziv ZE-SDA. Novi naziv u jednu ruku i obilježava grad u kojem ova stranka djeluje.
“Pošto smo mi u stranci jako kreativni, skontali smo da ovo ‘ZE’ ne asocira samo na njegovu izjavu, već i na Zenicu. Tako da se od danas zvanično zovemo ZE-SDA, ali ovaj trend ćemo pokušati implementirati i u ostalim gradovima Bosne i Hercegovine u kojima djelujemo politički. Danas smo nakon sjednice poslali dopis i ostalim centralama stranke, da u svojim redovima svako pronađe po jednog genijalca poput mog Arnela, ljubi ga babo, i da tu poštapalicu popularizuju, i uvrste je u svoj naziv. Ovo je strašna stvar za marketing, jer je potrebno da se prilagođavamo novim standardima, pogotovo da osvajamo glasačko tijelo mlađe populacije”, dodaje Ramo Isak.
ZE-SDA ne samo da je promijenila naziv, već će i od grada Zenice tražiti da im isplati autorska prava na prva dva slova imena, jer je nakon duge historije grada, Arnel najviše popularizovao.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.