SDA uzima dvojicu crnih političara za Kanton Sarajevo #odgovornost

Nakon prošlih općih izbora, Stranka demokratske akcije je dobila nedovoljan broj mandata za Skupštinu Kantona Sarajevo, te na taj način izgubila, ponovo dobila, a onda opet izgubila vlast u ovom kantonu. Kako bi se pojačali, predsjednik ove stranke, Bakir Izetbegović je odlučio da uradi jedan potpuno nekonvencionalan potez. Naime, uzet će dvojicu crnih političara.
BAKIR IZETBEGOVIĆ: “Osramoćen sam napadom na Vučića” – NACIONAL.HR
“Nije istina da je u pitanju bilo kakav rasizam. Ja stvarno želim da nađem dva crnca u SDA za Kanton Sarajevo. Njih sam pozvao iz naših prijateljskih zemalja podsaharske Afrike. Oni su dole bili u strankama također i učestvovali na izborima. Tako da mislim da će nas značajno pojačati. Trenutno se nalaze na KCUS-u na liječničkim pregledima pa će doći u prostorije SDA da potpišu ugovor”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
Nakon što je gospodin Izetbegović razjasnio cijelu ovu situaciju ostalo je pitanje šta tačno SDA planira s novim članovima.
“Pa mi ćemo gledati da ih proguramo u vladu Kantona Sarajevo. Mislimo da bi naši novi članovi mogli donijeti veliko osvježenje. Obojica su iz Konga a tamo je situacija slična kao u BiH tako da već imaju iskustva”, dodao je Bakir Izetbegović.
Građani Sarajeva smatraju da je ovaj potez predsjednika još uvijek najjače stranke u BiH i više nego dobar.
“Gospodin Izetbegović je sam rekao kad ne ide uzmite crnce. A svjedoci smo da SDA u zadnje vrijeme baš ne ide. Mislim da je ovo pravi potez i da će se SDA vratiti na prijašnji nivo. Naravno da ću na sljedećim izborima glasati za crnce iz SDA kako bih im pomogao da što prije sjednu u fotelje”, rekao je Hamza Glas, automehaničar iz Ilijaša.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi