Čović traži da jedan hrvatski glas u Mostaru vrijedi dva #SJAŠITE

Bliže se historijski izbori u Mostaru, koji su bili u stagnaciji proteklih 12 godina. Bitka između nacionalnih stranaka se vodi za grad na Neretvi, a dodatnu prijetnju predstavlja i nova građanska koalicija na izborima. Uvidjevši prijetnju da bi mogao izgubiti vlast, Dragan Čović je posegnuo za konkretnim koracima.
HNS /Dragan Čović otkrio zašto Program reformi nije dostupan javnosti i  kada će biti / Radio Sarajevo
“Svjedoci smo već decenijama da se Hrvati u Bosni i Hercegovini ne uvažavaju, i da se preko njih gazi kako tko stigne. Mostar je stolni grad Hrvata u ovoj zemlji, i od velikog je značaja da nas Bošnjaci ne samelju na izborima ove godine. Ako izgubimo Mostar, izgubili smo sve! Uzeli su nam pravo na predsjednika, uzet će nam i najveći grad u BiH koji držimo. Moramo zbiti redove i djelovati zajedno”, rekao je Dragan Čović.
Čović je dao prijedlog da glas jednog Hrvata vrijedi dva, kako bi se izbjegla majorizacija i na ovim izborima.
“Mi smo najmaloljudniji narod u Bosni i Hercegovini, i nemamo šansu na izbornim utrkama ako bi se pikalo jedan čovjek jedan glas. Stoga ovom prilikom apeliram da glas jednog Hrvata vrijedi kao glas dvojice Bošnjaka. Ukoliko nas Bošnjaci ponovo preglasaju, to će biti kap koja je prelila čašu, i onda definitivno nema razloga da postoji Federacija. Ako se ostvari ovaj scenarij, idemo ka trećem entitetu”, dodao je Čović.
Iako prema podacima u Mostaru živi znatno više Hrvata nego Bošnjaka, Čović ipak želi da ide na zicer po pitanju ishoda izbora.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.