Nedim Sladić progovorio o traumatičnom nasilju: Vrhunac je sakrivanje moje odjeće i fotografisanje, a onda sam uzvratio (VIDEO)

Nedimova poruka je jasna, o zlostavljanju ne treba šutjeti!
Nedima Sladića mnogi prepoznaju po preciznom prognoziranju vremenskih prilika, no malo ko zna da je ovaj uspješni mladić bio žrtva vršnjačkog nasilja. Nedimova poruka je jasna, o zlostavljanju ne treba šutjeti.
Slikovni rezultat za nedim sladić
-Sjećanja su još uvijek živa, teško da će izblijediti. Nasilje sam doživljavao u višim razredima osnovne škole. Stvari su se počele komplicirati u 5. razredu, a kuliminirale su u 7. Te tri godine su bile zaista teške, bilo je tu svega, od početaka koji su djelovali kao šala a završavali su najčešće udarcima i uvredima, prisjetio se on.
Sladić je tražio pomoć škole, međutim prema njegovim riječima ona je izostala.
– Moja razredna starješina je kontinuirano htjela da sjedim sa mojim nasilnikom, pritom je znala da me on maltretira iz dana u dan, kaže Sladić.
Vrhunac nasilja doživio je kada su u školskom prostoru sa bazenom sklonili Nedimovu odjeću, ali tu nije bio kraj.
-Nakon toga su slikali moj polni organ, tu fotografiju je vidjela cijela škola i tada sam doživio apsolutno poniženje. Hodao sam pognute glave, to je utjecalo na samopouzdanje i danas mi je jako teško sklopiti prijateljstva. Dođete u situaciju da vi razmišljate šta ste pogrešno uradili, bilo je svega što je teško sabrati u jedan obim spoznaje, kazao je Sladić u emisiji TVSA.
Nakon traumatičnih iskustava, Nedim je odlučio uzvratiti udarce jer nije znao kako se dalje nositi sa maltretiranjem, njegov odgovor na dugogodišnje nasilje dočekan je kaznom.
-U tom trenutku meni se smanjuje vladanje, i to je jedan od najtežih udaraca jer sam bio primjeren đak, kazao je Nedim prisjećajući se svog traumatičnog iskustva.

(oslobođenje.ba)