Nova domaća eLearning STAR platforma za mlade

Inkubator društvenih inovacija MUNJA koji je među vodećim organizacijama za osnaživanje mladih u BiH, kroz čije programe je prošlo više od 100.000 mladih i onih koje rade sa njima, na osnovu 20-godišnje prakse rada sa mladima i ispitivanja tržišta, rada kreirao je novu domaću eLearning platformu za mlade u BiH.

Nova domaća eLearning STAR platforma (Student Talent Acquisition Ring) odnosno STAR.study na inovativan način potpuno besplatno educirati mlade (15 do 25 godina) o tržištu rada i načinima kako da se što bolje karijerno pozicioniraju, razviju svoje kapacitete i uvezuju sa top kompanijama. Za biznis sektor STAR može biti koristan kao baza talenata i izvor mladih ambicioznih i kvalitetnih budućih kadrova.

U Sarajevu je 27.01.2023. godine održana STAR promocija i zvanično otvorena eLearning platforma star.study sada već dostupna za registraciju mladih koji su u izgradnji svog karijernog puta.

Promocija STAR platforme održaće se tokom mjeseca februara i u Banja Luci, Mostaru i Tuzli. STAR platforma podržana je od Ambasade Švicarske u BiH kroz projekat Market Makers, a kreirana od strane Smart Laba nudi resurse, edukaciju, testove, info servis, evente. Jedan od narednih koraka u sklopu STAR projekta jeste STARfest – 1. Bh. festival za razvoj karijere koji
je planiran za period 31.03. do 02.04.2023. godine u dvorani Skenderija u Sarajevu.

U sklopu STAR projekta održaće se i 10. državno takmičenje mladih „STAR Challenge 2023“ koje je dio projekta u partnerstvu sa Ambasadom Italije. Takmičenje se sastoji od četiri regionalna polufinala u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Mostaru koja će biti realizovana tokom mjeseca februara.

Promotivni video: https://www.youtube.com/watch?v=frwLKXkw-4o&ab_channel=HocuBa

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“