Obavljajte praksu u Njemačkoj uz stipendiju

Godišnje, Internship Program nudi do 75 mladih ljudi priliku za stjecanje praktičnog iskustva kroz praksu u kompanijama u Njemačkoj.
Univerzitetski studenti i mladi diplomci svoja teorijska znanja koja su stekli tokom akademskog obrazovanja primjenjuju u okviru stručne prakse u Njemačkoj.
Pros Cons Of Online Internships For Students - BW Education
Obogaćuju studije praktičnim znanjem, stječu daljnje razumijevanje svog budućeg profesionalnog razvoja i postavljaju prekretnice u svojoj profesionalnoj karijeri. Program prakse pruža stipendistima uvid u tržišno gospodarstvo i korporativnu kulturu u Njemačkoj. Time se stipendisti upoznaju sa suvremenim metodama upravljanja.
Praksa traje između 3 i 6 mjeseci. Nositelji stipendija raspoređeni su na pripravnička mjesta koja odgovaraju njihovoj akademskoj pozadini.
Program mladima daje priliku da steknu dragocjeno profesionalno i osobno iskustvo u Njemačkoj. Pruža sveobuhvatnu organizacijsku i administrativnu podršku i pokriva većinu troškova prije i tokom boravka na praksi u Njemačkoj.
Nakon završetka prakse, stipendisti su integrirani u vrlo živahnu mrežu bivših studenata, koja redovito nudi niz dodatnih mjera obuke kako bi mladi bili uvijek u toku sa trenutnim ekonomskim kretanjima.
Pravo prijavljivanja imaju studenti preddiplomskog studija koji su upisani u 5. semestar ili više prilikom prijave, studenti magistarskih ili doktorskih studija i mladi diplomci koji su diplomirali nakon 1. januara 2020. godine. Područje studija kandidata trebalo bi se usredotočiti na ekonomiju, poslovnu administraciju, razna područja inženjerstva, poljoprivrede, arhitekture ili novinarstva.
Podnositelji zahtjeva ne bi trebali biti stariji od 29 godina kada se prijavljuju. Potrebno je vrlo dobro znanje engleskog jezika.
Program pruža sveobuhvatnu podršku i smjernice u svim organizacijskim koracima prije i tokom vašeg boravka u Njemačkoj. Gotovo svi troškovi tokom pripreme pripravnika u njihovim matičnim zemljama i boravka u Njemačkoj pokriveni su Programom.
Rok za prijave ističe 16. novembra 2020. godine, više informacija i način prijave pročitajte na zvaničnoj web stranici. 
(studomat.ba)

Posljednji postovi