Oformljen tim lingvista koji će dešifrovati Komšićeve izjave o Crnoj Gori #SJAŠITE

Željko Komšić je aktivno pratio dešavanja u Crnoj Gori prije i nakon izbornih rezultata. Svoje komentare je u nekoliko navrata upućivao javno, ali s obzirom na konstrukciju rečenica, niko nije shvatio šta želi da kaže. Danas je zvanično i formiran tim lingvista koji će dešifrovati njegove skrivene poruke.
Komšić: Ispoštovana ustavna procedura o raspodjeli sredstava MMF-a | N1 BA
“Njegova javna obraćanja su poput šifriranih poruka koje ukazuju šta zapravo predstavlja Sveti gral. On napravi takvu konstrukciju rečenice da je treba dobro protumačiti, prije nego se izvuče određeni zaključak. Nekada te izjave znaju biti i višeznačne i mogu se tumačiti poput poezije, jer ne aludira direktno na jednu stvar. Danas smo odlučili dešifrovati sve njih i napisati konkretna značenja javnosti”, ističe Hanka Vajzović, članica tima lingvista za tumačenje poruka Željka Komšića.
Najveća se diskusija vodi oko posljednje izjave Komšića nakon objave rezultata izbora u Crnoj Gori, gdje ni sam ne zna šta je rekao.
“Gospodin Komšić je poslao poruku mistike koja glasi da ‘neki u Crnoj Gori od drveća ne vide šumu’, što je samo po sebi toliko duboko da ni mi ne možemo da se usaglasimo šta je pisac htio da kaže. Ako je drveće dio šume, nije li onda svejedno u šta gledate i zbog čega je to dvoje odvojeno? Ta izjava toliko duboka da povlači metaforu unazad 1.000 godina, na šta on vjerovatno aludira da se bude duhovi prošlosti stari kao šuma i obnovljivi kao drvo”, dodala je Vajzović.
Tim koji radi na dešifrovanju poruka će kreirati i aplikaciju, putem koje će građani imati priliku redovno da čitaju obrazloženja njegovih izjava.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.