Omladinski Resursni Centar – Tuzla: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi!

Darivanje krvi predstavlja jednu od najhumanijih gesti kojom možete spasiti nečiji život. Svaka donirana doza krvi je dragocjena, stoga darujte krv – spasite život!
Generous Youth of Blood Donation Campaign | World Scouting
Omladinski Resursni Centar – Tuzla u saradnji sa Poliklinikom za transfuziologiju UKC Tuzla organizuje dobrovoljno darivanje krvi.

Akcija darivanja krvi će se održati 23. i 24. novembra u prostorijama Poliklinike u vremenskom periodu od 08.00.-15.00h.

Prijavite se putem LINKA i budite dio ove predivne i humane inicijative.
** Napomena **
Osobe koje su u zadnjih 28 dana putovale van granica BiH ne mogu biti davaoci krvi.
Davaoci krvi trebaju biti zdravi, bez hroničnih bolesti  (visok krvni pritisak, bolesti srca, pluća i bubrega, dijabetes), da nemaju rizičnih kontakata sa COVID19 pozitivnim osobama, da ne troše terapiju, te da nemaju strah od darivanja krvi.
MASKE OBAVEZNE!
Davaoc krvi može biti svaka zdrava, odrasla osoba, starosti od 18-65 godina kod koje se ljekarskim pregledom utvrdi da darivanje krvi neće ugroziti ni nju, niti osobu kojoj bi se ta krv primijenila.
Posebna priprema za darivanje krvi nije potrebna. Preporučuje se da prije darivanja krvi osoba bude odmorna, da je prethodne noći spavala uobičajeno (dovoljno), da je uzela lagani obrok i izvjesnu količinu tečnosti.