Online Stand Up Seminar / SHL

Imaš između 14 i 18 godina?
# Nezadovoljan/a si odnosom društva prema tebi kao mladoj osobi?
# Dosta ti je tapkanja u mjestu i šuplje priče?
# Htio/la bi naučiti kako uraditi nešto cool i društveno korisno?
# Potrebna ti je finansijska podrška za implementaciju tvoje volonterske akcije?

Ako si se pronašao/la u rečenicama iznad, Fondacija Schüler Helfen Leben ima pravu priču za tebe!
Ovo je idelana prilika za tvoje prve korake ka tome da postaneš društveno angažovan/a!
Zato se prijavi na prvi ovogodišnji Online Stand Up Seminar koji Fondacija SHL organizuje u periodu od 19.05.2021. do 23.05.2021. na našoj interaktivnoj SHL Moodle platformi.
Ovaj seminar namijenjen je isključivo mladima koji imaju između 14 i 18 godina i nemaju iskustva u omladinskom aktivizmu. Sadržaj seminara će ti ponuditi odgovor na pitanje “Zašto bi se trebao/la društveno angažirati i kako to učiniti?”.
Kroz interaktivne radionice steći ćeš osnovna znanja iz oblasti omladinske politike u Bosni i Hercegovini, upoznati se sa značenjem volonterizma i dobiti praktične savjete kako i gdje se možeš uključiti, ako želiš raditi nešto za dobrobit mladih u tvojoj sredini. Pored teoretskog znanja, imat ćete priliku da dobijete i finansijsku podršku za implementaciju volonterske akcije u svojoj zajednici kako bi stekli svoje prvo volontersko iskustvo! Na seminar se možete prijaviti zajedno sa svojim drugarima kao tim a možete i kao individua.
Online Stand Up Seminar nije namijenjen mladima koji su već aktivni u nevladinim organizacijama/udrugama, već onima koji će to tek postati! Ako ovo čitaš i razmišljaš da se prijaviš, a već si društveno aktivan/a, slobodno produži dalje do prijave za Move On Seminar, a ovaj poziv obvezno proslijedi prijateljima/cama koji/e nisu nikad bili/e na nekom seminaru.
Poziv za prijave na seminar otvoren je do ponedjeljka 17.05.2021. do 12.00h.
Prijavnicu za Stand Up Seminar možeš popuniti ovdje.
Za sve dodatne informacije možeš se obratiti SHL Sarajevo timu na mail seminari@shl.ba, u inbox na fan page-u Fondacije ili nas pozvati na broj 033/550-660. Svi/e prijavljeni/e će biti obavješteni/e o statusu njihove prijave putem e-maila najkasnije u toku istog dana.
(shl.ba)