ORC Tuzla o Lokalnim izborima u BiH i najavi organizovane akcije dobrovoljnog darivanja krvi: Gost – Slobodan Blagovčanin (VIDEO)

U “Tuzli danas” smo ugostili Slobodana Blagovčanina, projekt menadžera Omladinskog resursnog centra Tuzla, koji je komentarisao Lokalne izbore u BiH iz ugla ORC-a odnosno Cat BiH, kroz njihove aktivnosti i kampanje.

Naime, kroz jednu od kampanja su, između ostalog, ukazivali na nelegalno lijepljene predizborne plakate. Komentarisali smo i izlaznost i smjenu vlasti u pojednim gradovima.
Bio je ovo povod da ORC najavi novu aktivnost koja se odnosi na dobrovoljno darivanje krvi, a akciju će provesti u ponedjeljak i utorak naredne sedmice.
Cilj im je, kako kaže, barem 50 građana Tuzle animirati da daruju krv na Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.
Građani se mogu javiti na stranicu ORC-a ili CAT BiH kako bi se prijavili, jer je potrebno obezbijediti da poštuju mjere i dođu sa zaštitnom opremom, ali u svakom slučaju ističu da svi koji mogu darovati krv, to mogu učiniti uvijek.
Više o ovim temama u video prilogu gostovanja:

(RTV7)

Posljednji postovi