ORC Tuzla / Prijavi se – Iskočimo iz okvira!

Omladinski Resursni Centar (ORC) Tuzla pomaže u radu omladinskim organizacijama i pojedincima, posebno onima koji djeluju u manjim i “zatvorenim” lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini. Centar je osnovan 2004. godine u januaru. Kroz aktivnosti i projekte koje implementira nastoji promovisati demokratske vrijednosti i potrebe mladih ljudi i omladinskih organizacija, kao i rad na poboljšanju znanja i vještina za aktivno uključenje mladih u procese razvoja civilnog društva.

Svjesni situacije i pandemije u kojoj se nalazimo i kako to utiče na nas, naše komfor zone i mentalno zdravlje; odlučili smo da vas pozovemo da zajedno sa nama iskočite iz instagram, facebook, zoom i ostalih okvira.
Omladinski Resursni Centar planira realizovanje aktivnosti društvenih igara i flashmob performansa kroz koje će se truditi da pošalje poruku zajedništva, sloge i djelovanja.
– Igre su zabavnog karaktera u kojima je najčešće potrebno djelovati usklađeno ili timski. Nakon svake aktivnosti i igre slijedi kratka teorijska lekcija i prvobitna ideja i poruka koja stoji iza nje.
Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže!
Ovog puta ne postavljamo dobna ograničenja jer za sreću i zabavu nikada nije prerano ili prekasno.
Poziv će biti otvoren do 07. maja 2021. godine, nakon čega će se formirati grupe u skladu sa epidemiološkim mjerama i realizovati aktivnosti.
LINK ZA PRIJAVU : ISKOČIMO IZ OKVIRA