Ostvarenje sna – ona je prva manekenka sa Daunovim sindromom!

Manekenka, Sofija Jirau, ispisuje istoriju jer je postala prva osoba s Daunovim sindromom koja se pojavila u kampanji za brend „Victoria's Secret“, a koja je predstavljena tokom ove nedelje.

Zajedno sa 17 drugih žena ova 24-godišnjakinja promovisala je novu kolekciju Love Cloud, za koju se brend nada da će pojačati posvećenost „Victoria's Secreta“ da dočeka i proslavi sve žene, navodi se u saopštenju za medije.

Grupu čine i profesionalni i neprofesionalni modeli, različitih boja kože, konfekcijskog broja i starosti.

Poznata lica poput Hejli Biber, Tejlor Hil i Adut Akeč takođe su deo kampanje, a pojavila se i Valentina Sampaio, koja je postala prvi otvoreno transrodni model brenda donjeg veša u 2019. godini.

 

U sredu, Jirau je na Instagramu izrazila svoje uzbuđenje zbog ove prekretnice:

– Sanjala sam o ovom trenutku, radila na tome i danas je san ostvaren. Napokon mogu da podelim svoju veliku tajnu. Ja sam prvi model sa Daunovim sindromom za „Victoria's Secret“!

– Hvala svima vama koji ste uvek podržavali moje projekte. Hvala „Victoria's Secret“ što ste videli manekenku u meni…i što ste me učinili delom inkluzivne kampanje Love Cloud Collection. Ovo je samo početak – napisala je.

 

Jirau se bavi manekenstvom od 2019. godine, a u februaru 2020. je postala jedna od retkih manekenki sa Daunovim sindromom koja je prošetala na Nedelji mode u Njujorku. Kroz svoje profile na društvenim mrežama ističe da je njen cilj ohrabriti druge da ostvare svoje snove.

– Još dok sam bila mala, gledala sam se u ogledalo i govorila: „Biću model i poslovna žena“ – izjavila je i istakla da zna da je rođena za ovaj posao.

 

/ddl.rs/

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi