Saznajte kako zaraditi na Fiverr-u

Sigurno ste već upoznati sa činjenicom da je freelancing postao poželjno zanimanje za sve mlade osobe. Postoji mnogo platformih preko kojih možete nuditi svoje usluge i pronaći klijente. Jedna od najpopularnijih je Fiverr. Postoji mnogo opcija kako zaraditi na Fiverru.

Ovo je odlična plaftorma za sve one koji žele dodatno zaraditi ili za studente koji nemaju vremena za uobičajeni posao. Rad od kuće postaje sve učestaliji, posebno od prošle godine kada je počela globalna pandemija. Tada je većina nas upoznalo čari online posla  i koliko možemo zaraditi.

Sve više mladih osoba bira freelancing kao posao. No, šta ga čini poželjnim zanimanjem 21. vijeka. Jedna od prednosti sigurno je radno vrijeme koje vi prilagođavate. Ovo je odlična stvar za studente koji su preko dana zaposleni sa fakultetskim obavezama.

Još jedna prednost je da radite od kuće za razne klijente iz cijeloga svijeta. Stoga, niste ograničeni ni na određeno radno vrijeme ni na određeno područje. U svijetu freelancinga vrata za uspjeh su svima otvorena. Važno je samo vaše zalaganje i ozbiljnost.

Da li je potrebno određeno znanje za rad na Fiverru ?

Ukoliko želite raditi na ovoj platformi vjerovatno vas zanima koje vještine je potrebno posjedovati kako biste zaradili na Fiverru. Odgovor je sasvim jednostavan ne trebate imati posebne vještine niti znanje kako bi mogli raditi.

Poput svake stranice za Freelancere, Fiverr je namijenjen za sve! Važno je samo da se opredijelite za nišu koja vama najbolje odgovara. Možete nuditi usluge pisanja, slikanja, kreiranja web stranice ili neke usluge grafičkog dizajna. Na vama zavisi šta ćete odabrati.

Također imajte na umu da predstavite svoj rad na što bolji način. Budite kratki i precizni, te postavite vaše najbolje radove ili primjere rada kako bi klijente uvjerili da ste najbolji izbor.

Kako Fiverr plaća ?

Naravno, ova stranica se ne razlikuje mnogo od ostalih freelancer platformih kada je u pitanju plaćanje. Kada klijent pošalje zadatak i  vi ga izvršite Fiverr uplaćuje sredstva na vaš račun kao kredite. Te kredite možete koristiti za kupnju drugih usluga na Fiverru ili za izvoz sredstava.

Jedna odlična  pogodnost je ako te kredite koristite za kupnju angažmana, nećete morati plaćati naknade za uslugu Fiverr.

No, ukoliko vam je potreban novac odmah možete odmah ga prenijete na svoj PayPal račun. Imajte na umu da Fiverr uzima posebne provizije tako da nećete cijeli iznos dobiti na računu. Ovo je i dalje odličan način online zarade koji je pogodan za sve.

Koje poslove možete raditi

Već smo rekli da kada je su u pitanju freelancing poslovi samo je nebo granica. Od programiranja, pisanja, prevođenja pa sve do kreiranja fotografija na Fiverru možete dosta toga raditi. Još jednom naglašavamo da je bitno pronaći posao u kojem imati dovoljno znanja i vještine.

Klijenti ćesto traže i osobe koje će voditi marketing i društvene mreže. Upoznazi smo svi koliko su socijalne platforme bitne za svaki biznis. Iz tog razloga ogromna potražnja je za marketing stručnjake.

Ukoliko razumijete svijet društvenih mreža i čak i vi sami imate veći broj pratitelja onda je ovo usluga koju možete nuditi na Fiverru. Ovo je odličan način za sve manje influencere koji traže saradnje. Na ovoj platformi mogu sklopiti ugovor sa mnogim brendovima koji traže promociju na Instagramu.

Naravno, sve više popularan je posao stručnjaka za društvene mreže. Potrebno je da razumijete algoritam i da ste upoznati sa svim trendovima i željama pratitelja kako bi vodili jedan nalog na društvenoj mreži.

Ne trebate biti stručnjak za upravljanje društvenim mrežama. Otkrijte očekivanja svog klijenta, a zatim odradite posao. Uglavnom dobijte pristup računu, a zatim upravljajte njihovim profilom na društvenim mrežama. Angažiranje menadžera društvenih mreža štedi vrijeme brendovima a drugima predstavlja još jedan održiv način zarade na Fiverru.

Postoji more poslova preko kojih možete zaraditi. Iskorisitie doba freelancinga za izvrsnu zaradu koja se može u nekim slučajevima pretovoriti u ozbiljan posao.

poslovne.com

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.