Otvoren konkurs za H&M nagradu za globalnu promjenu

H&M fondacija traži sjajne umove mode, tehnologije i inovacija, kako bi pronašla projekte koji će sve promijeniti. Pošaljite svoju inovativnu ideju za osvajanje nagrade za globalnu promjenu H&M fondacije. Pobjednici će podijeliti grant od milion eura i krenuti u prilagođeni program za ubrzaju inovacija.
OBLAST:
Tehnologija i inovacija
OPIS
Izazov je iniciran da ubrzamo prelazak sa linearne na kružnu modnu industriju, kako bismo zaštitili planetu i naše životne uslove. To znači promjenu načina na koji se odjeća trenutno dizajnira i proizvodi, otprema, kupuje, koristi i reciklira dodavanjem razarajuće tehnologije, procesa ili novih poslovnih tehnologija. Nagrada za globalnu promjenu jedan je od vodećih svjetskih izazova za inovacije u ranoj fazi i najveća takva inicijativa u modnoj industriji.
USLOVI
Inovacije ne poznaju nacionalne granice i vjerujemo da ove ideje u ranoj fazi mogu da se počnu u bilo čijoj glavi, bilo gdje na planeti, tako da je u nastojanju da se dosegne što veći broj sjajnih umova. Mogu se prijaviti pojedinci i grupe do četiri osobe starije od 18 godina bilo gdje u svijetu. Takođe, konkurs je otvoren za institucije, organizacije i socijalni biznis.
NAČIN PRIJAVE
Kandidati se mogu prijaviti putem aplikacione forme.
ROK ZA PRIJAVU
16.10.2020. godine
Detaljnije: https://globalchangeaward.com/
(mladiinfo.me)