Otvoren konkurs za Međunarodno takmičenje u pisanju radio drama

Pisci iz cijelog svijeta pozvani su da prijave svoje scenarije za 28. međunarodno takmičenje u pisanju radio drama. Možda baš vaša drama bude objavljena na BBC World Service-u.

OBLAST:

radio drama

OPIS

Globalno takmičenje, čiji su domaćini BBC World Service i British Council, nudi jedinstvenu priliku za pisce izvan Ujedinjenog Kraljevstva da iskoriste medij audio drame da ispričaju priče međunarodnoj publici.

Ove godine se dodjeljuju dvije prve nagrade, i to u kategorijama engleski kao maternji jezik i engleski kao drugi jezik. Oba pobjednika osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 2.500 funti i  put u London, gdje će prisustvovati ceremoniji dodjele nagrada i snimanju svojih drama koje će kasnije emitovati BBC World Service.

USLOVI

Na konkurs se može prijaviti svako ko je 12. februara 2023. (a) stariji od 18 godina i (b) koji se ne smatra stanovnikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Kanalskih ostrva ili ostrva Man („UK”). Profesionalni i prethodno objavljeni pisci imaju pravo da se prijave.

Učesnici ne smiju biti zaposleni u BBC-u, BBC Group-u ili British Council-u, bliski rođaci zaposlenih ili bilo koja osoba povezana sa takmičenjem.

Učesnici treba da napišu radio predstavu u trajanju od otprilike pedeset tri minuta na bilo koju temu po svom izboru.

NAČIN PRIJAVE

Možete se prijaviti putem online aplikacione forme, ili putem email adrese radioplay@bbc.co.uk.

ROK ZA PRIJAVU:

12. 02. 2023.

Detaljnije:

https://www.bbc.co.uk/programmes/articles/5J6bfwwQ4G0044HZ5Skt33w/the-international-radio-playwriting-competition-2023

mladiinfo.me

 

Ova objava je nastala  u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.