Otvorene prijave za 13. ciklus programa Moja praksa

Kada mlad čovjek traži posao, jedna od stavki u životopisu koju najmanje voli je odgovor na pitanje o prethodnom radnom iskustvu. Nije tajna, često mnogi nemaju što upisati u tu rubriku jer prethodno iskustvo nemaju.

Poslodavci, ni to nije tajna, uvijek više vole zaposliti mladog čovjeka s bilo kakvim prethodnim radnim iskustvom nego nekoga koji tek iz teorije treba prijeći u praksu i koga treba oblikovati ispočetka. Danas nitko nema previše vremena, svi traže što je više moguće „gotov proizvod“, tako da na svakom natječaju, u svakoj novoj prilici za posao, stavka kojom možete s ponosom istaknuti kako već imate radno iskustvo čini razliku.

Sigurno se pitate kako jedan student, onaj koji tek završava fakultet, kao i onaj koji godinama već sjedi čekajući da bude prepoznat na tržištu rada, uopće može imati priliku steći radno iskustvo i znanje kroz praksu?

Kako uopće može dobiti priliku da bi već sutra u svoj životopis mogao upisati kako već posjeduje sposobnost efikasnog rada u grupi, vještinu rada na projektima, tako da budućem poslodavcu ne ostavi puno dileme tko je pravi čovjek za njega?

Odgovor i ove godine leži u već tradicionalnom programu Moja praksa koji organizira INTERA Tehnološki Park, a koji već čitavo desetljeće pomaže mladim i ambicioznim ljudima, kako onima koji su trenutno nezaposleni, tako i studentima, dakle, budućim stručnjacima, da započnu svoj poslovni put i svoju karijeru na pravi način – stjecanjem radnog iskustva i praktičnog znanja.

Kroz prethodne cikluse projekta Moja praksa više od 1000 polaznika steklo je certifikat, upisavši pritom u svoj životopis konkretna radna iskustva, uključujući i rad na projektu te tako sebe postavilo na mapu tržišta rada. Mnogi od njih prepoznati su već tokom projekta Moja praksa kao idealni budući uposlenici partnera u projektu, poduzeća koja su shvatila da se na ovakav način lako mogu povezati s ljudima kakve godinama traže, s profilom onih ljudi na koje računaju u svojim poslovnim planovima.

Postanite konkurentniji na tržištu

Program Moja praksa traje 3 mjeseca te svim polaznicima i ove godine nudi sjajnu mogućnost da postanu konkurentniji na tržištu rada, kroz interaktivne treninge koji uključuju stjecanje znanja o pisanju životopisa i motivacijskog pisma, liderstvu, timskom radu, komunikaciji i drugim značajnim temama. Kroz interaktivne treninge cilj je polaznike podučiti najboljim vještinama u svladavanju svih prepreka koje može pred čovjeka postaviti razgovor za posao, a pogotovo rad u novom poslovnom okruženju.

Kroz praktični dio programa Moja praksa, polaznici su u prigodi ne samo iskazati svoja ranije stečena znanja, nego i steći neprocjenjivo radno iskustvo, pogotovo iskustvo rada u timu. Radom na praktičnim zadacima, koje će pripremiti partneri projekta, otvara se mogućnost zaposlenja što su mnogi polaznici programa Moja praksa kroz sve ove godine već ostvarili.

Upravo oni mogu potvrditi koliko im je program, koji godinama uspješno provodi INTERA Tehnološki Park, pomogao da dođu do željenog posla i, što je najvažnije, učine to lako, preskačući uobičajene muke u traženju zaposlenja kakvih ima na tržištu rada.

U okviru ovogodišnjeg programa Moja praksa, koji kreće krajem drugog mjeseca, INTERA Tehnološki Park će opet surađivati s renomiranim poduzećima koja će u program unijeti svoje projektne zadatke i uključiti vlastite mentore od kojih će polaznici moći puno toga naučiti.

Prijave su otvorene do utorka, 14.02.2023. godine do 23:59h, stoga, ne čekajte, prijavite se već danas na linku i omogućite nam da vam, prema vašim podacima u prijavi, pronađemo idealan projekt koji će vam otvoriti nove perspektive u životu i potvrdimo još jednom kako je Moja praksa najbolji put za rješavanje jednog od najvažnijih životnih pitanja – kako pronaći dobar posao i kako ga pronaći brzo?

Ne čekajte da vas netko prepozna i ponudi vam posao! Ne čekajte da vas posao sam pronađe! Uzmite stvari u svoje ruke, usmjerite svoj život u pravom smjeru – program Moja praksa neka bude vaš skok u vaše bolje sutra!

akta.ba

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“