Otvorene prijave za Sarajevo Photography Award

Otvorene su prijave za prvo izdanje Sarajevo Photography Award i Sarajevo Photography Festivala, koji će se održati od 13. do 15. maja Sarajevu.

Takmičenje je internacionalno i daje priliku fotografima svih uzrasta, profesionalcima i amaterima, da svoj rad predstave javnosti te osvoje vrijedne nagrade. Konkurs će biti otvoren do 30. aprila, a fotografi će se takmičiti u osam kategorija fotografije: dokumentarna fotografija (reportaža), portret, modna fotografija, vjenčanja, mobilna fotografija, life, reklamna fotografija te pejzaž/urbani pejzaž.

Finalisti i nagrađeni fotografi imat će priliku izložiti svoje radove na velikoj završnoj izložbi 14. maja u Vijećnici. Pobjednika cjelokupnog takmičenja očekuje Grand Prix nagrada u iznosu od pet hiljada KM.

Pored takmičarskog dijela, festival će obuhvatiti i stručna predavanja iz oblasti vizualnih umjetnosti koja će biti otvorenog tipa i besplatna za sve zainteresovane.

Sve informacije oko uslova učešća na festivalu možete naći na web stranici, kao i na Facebooku i Instagramu. Festival su podržali: Evropska unija u Bosni i Hercegovini, Grad Sarajevo i ASA Banka. Generalni medijski pokrovitelj je Klix.

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.