Otvorene prijave za trening o planiranju i upravljanju karijerom

Kako pronaći željeni posao? Šta onda kada ga pronađemo? Kako planirati i upravljati svojom karijerom? Odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja možete dobiti na treningu ”Planiranje i upravljanje karijerom” koje organizuje Vijeće mladih grada Tuzla, a u sklopu projekta Jačanja kapaciteta mladih.

Trening će učesnicima pružiti osnovna znanja i jasne smjernice kako da pronađu željeni posao i kako da broj odbijenica od strane kompanija smanje na minimum.

Trening će biti održan 10.decembra u Bit centru u Tuzli sa početkom u 10 sati, a prijaviti se mogu mladi od 18 do 30 godina. Prijaviti se možete OVDJE.

Edukatorica na treningu je Midheta Đuvić, HR menager, Iako je njeno obrazovanje išlo u smjeru hemijskog inženjeringa, rad sa ljudima je ono što je ispunjava te posljednjih šest godina radi u ovom sektoru. Trenutno studira Menadžment ljudskih resursa, a karijeru u ljudskim resursima gradi u IT kompanijama.

”Na ovoj radionici možete očekivati jasne smjernice kako se kretati na tržištu rada, kako pronaći radno okruženje u skladu sa vašim potrebama te kako osigurati kontinuiran rast i razvoj. Konkretni primjeri i realni scenariji pomoći će vam da saznate kako na pravi način započeti karijeru i kako se istaknuti u moru kandidata. ”, kaže Midheta naglasivši da ne mora svaki početak biti težak.

Projekat Jačanje kapaciteta mladih realizuje se u sklopu podrške Grada Tuzla.

 

Preuzeto sa: mladi075.ba