Otvoreni poziv pravnim subjektima za dostavljanje ponuda: Indoor i outdoor oglašavanje

Program osnaživanja nezavisnih medija (IMEP) je USAID-ov petogodišnji program koji implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD). IMEP podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u Bosni i Hercegovini jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskih sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara i novinarki, pružanjem pravne podrške medijima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH.

Sve informativne i komunikacijske aktivnosti koje IMEP provodi imaju za cilj:

  • Promociju važnosti i značaj uloge nezavisnih medija i građanskog novinarstva
  • Uticanje na razvoj kritičkog mišljenja i demokratskog društva u BiH

U skladu sa navedenim ciljevima, a za potrebe implementacije planiranih aktivnosti, kroz IMEP projekat će se raditi indoor i outdoor oglašavanje prema odabranim kreativnim rješenjima u trajanju od mjesec dana u 5 lokacija u BiH.

PREDMET NABAVKE

Uzimajući u obzir specifične ciljeve i viziju IMEP programa, od ponuđača se očekuje sljedeći obim posla koji je podijeljen u dva odvojena LOT-a:

LOT 1

  • Priprema za štampu i štampa kreativnog rješenja koje će dostaviti ugovarač.
  • Prijedlog lokacija – tip vozila i prikaz pozicije plakata, postavka i zakup lokacija za oglašavanje backlight plakatima unutar vozila javnog gradskog saobraćaja – autobus/ tramvaj/ trolejbus u sljedećim gradovima: Sarajevo, Banja Luka, Mostar – na prometnim linijama.
  • Zakup 3 backlight plakata u 3 različita vozila (vozila mogu biti istog tipa – autobus, tramvaj i/ili trolejbus, ali sva tri plakata ne mogu biti zakupljena u jednom vozilu) po gradu.
  • Zakup za navedeno indoor oglašavanje u periodu od (okvirno) 16. decembra 2021. godine do 16. januara 2022. godine.

LOT 2

  • Prijedlog 4 atraktivne lokacije za zakup LED video displaya u Sarajevu i Banja Luci – po 2 video display lokacije u svakom gradu.
  • Do 800 dnevnog emitovanja kreativnog rješenja koje će dostaviti ugovarač u periodu od (okvirno) 16. decembra 2021. godine do 16. januara 2022. godine.

Trajanje poziva za dostavljanje ponuda: 15 dana

Krajnji rok za dostavljanje ponuda: 15.11.2021. do 24:00h

Poziv za dostavljanje ponuda možete preuzeti OVDJE.

imep.ba