Otvoreno “Ljeto u Neumu”: Zabava za čitavu porodicu sve do 1. oktobra

Ovaj događaj zajednički organizuju Hotel Sunce Neum i SDC iz Sarajeva, u sklopu saradnje proizašle iz inicijative Odmori u BiH.
“Svrha događaja, koji će trajati sve do 01.10.2020., je upotpuniti ponudu već izuzetno atraktivne destinacije kakva je Neum”, poručila je Nataša Musa, članica Upravnog odbora SDC-a i predsjednica Fondacije Sarajevo Navigator.

Dodala je kako je koncept manifestacije “zabava za cijelu porodicu“ i da je po tome slična događajima koje SDC sa svojim osnivačima, Fondacijom Sarajevo Navigator i U.G. ZUP Baščaršija, već godinama realizuje u Sarajevu, kao što su: Coca-Cola Sarajevo Holiday Market, Sarajevo Ramazan Festival, Sarajevo Summer Market, Ljeto na Žutoj Tabiji…
SDC je prethodne dvije godine u Sarajevu organizovao i Ljeto u parku – Hastahana, tromjesečni događaj koji ove godine seli na Jug i postaje Ljeto u Neumu.
Na otvorenju Ljeta u Neumu obratio se i Luka Prkačin, direktor Hotela Sunce Neum, koji je gostima poželio dobrodošlicu u jedini bh. grad na Jadranskom moru.

Pozvao je sve Bosance i Hercegovce da ove godine što više svojih odmora provedu u BiH, kako bi na taj način pomogli oporavku bh. turističkog sektora, koji je teško pogođen posljedicama pandemije COVID-19.
U sklopu Ljeta u Neumu otvoren je Somersby Sun Bar, koji će svake večeri do 01.10. nuditi nastupe izvođača sa repertoarom pop, rock, jazz i blues standarda.
Do 01.08. goste će od nedjelje do petka zabavljati duo Beća & Faja, dok će se petkom i subotom održavati svirke bendova iz čitave BiH.
Narednog vikenda, u petak 24.07. i subotu 25.07, u Somersby Sun Baru nastupit će odlični Zlatan Karić sa bendom.

Od 27.07. će na terasi Hotela Sunce biti postavljeno i Coca-Cola Ljetno Kino, koje će ponedjeljkom, utorkom i srijedom nuditi projekcije filmskih klasika za djecu i odrasle, a u saradnji sa Fitness centrom BTC iz Sarajeva bit će organizovani i svakodnevni fitness programi za čitavu porodicu.
Organizatori Ljeta u Neumu planiraju i niz atraktivnih sadržaja za najmlađe, kao i da tokom septembra organiziraju nekoliko većih događaja, među kojima će biti i Festival autohtone Hercegovine, koji će na jednom mjestu ponuditi hercegovačke proizvode, kulturu, običaje… te na taj način prezentovati bogatstvo ponude hercegovačkog kraja.

(klix.ba)

Posljednji postovi