“Desant na Jajce”: Ispod Plivskog vodopada nastupaju Zoster i Pochko & New Primitives

U sklopu serije promotivnih aktivnosti inicijative “Odmori u BiH” u Jajcu će, u utorak 7. jula sa početkom u 20 sati, biti održan koncert “Desant na Jajce”, na kojem će na platou ispod Plivskog vodopada nastupiti grupe Zoster i Poćko & New Primitives.
Zbog sigurnosnih ograničenja uzrokovanih pandemijom Covid-19, koncertu će moći prisustvovati maksimalno 300 posjetitelja, od čega će većina biti predstavnici medija i gosti Inicijative.
Jajce - Plivski vodopad | Razglednica
Svega 100 ulaznica po cijeni od 20 KM naći će se u slobodnoj prodaji, i to na biletarnici BKC-a u Sarajevu od ponedjeljka 06. jula u 14 sati, odnosno u biletarnici i suvenirnici JU Agencije Jajce, na ulazu na plato Plivskog vodopada, u utorak 07. jula od 16 sati.
Koncert će biti direktno prenošen na programu TVSA, kao i na YouTube kanalu TVSA.
Inicijativa Odmori u BiH osmišljena je da bude svojevrsna „prva pomoć“ turističkom sektoru Bosne i Hercegovine, teško pogođenom ekonomskim posljedicama pandemije Covid-19.
Inicijativa predstavlja set konkretnih aktivnosti na razvoju, povezivanju, promociji i prodaji turističke ponude BiH, koje imaju za cilj pomoći bh. turizmu da svoj potencijal što bolje predstavi i ostvari na domaćem i regionalnom, u drugoj fazi i na međunarodnom tržištu.
Inicijativa je pokrenuta iz same turističke industrije BiH. Sve planirane aktivnosti bit će realizovane kroz uvezivanje i zajednički napor velikog broja djelatnika u bh. turizmu, ali i svih ostalih zainteresiranih za opstanak i razvoj turizma Bosne i Hercegovine.
Jedna od prvih aktivnosti u okviru inicijative Odmori u BiH jeste pokretanje robusne i inovativne web platforme, koja sa radom započinje 7. jula 2020. u 12 sati. Web platformu je izradila renomirana softwerska kompanija Studio Lampa iz Sarajeva.
Web platforma će biti marketing kanal bh. turizma, odnosno mjesto prodaje i promocije valorizirane turističke ponude Bosne i Hercegovine, svega vrijednog što u turističkom smislu posjeduje Bosna i Hercegovina.
(klix.ba)