OVO SVAKO MORA PROBATI- Uskoro nova turistička atrakcija na rijeci Vrbas!

Vrbas će od ove sezone biti bogatiji za još jednu novu i rekreativnu aktivnost! Kajak-Safari na rijeci Vrbas svim ljubiteljima rijeke i plovidbe, pružiće nezaboravno iskustvo. Cilj je da što više čamaca plovi Vrbasom, a i samim tim da što više mladih, a i onih starijih nauči osnove ove predivne vještine. Spremi se za novu avanturu! Safari je jedna rekreativna ljetna aktivnost, koja će porodice i prijatelje okupljati na jednom mjestu – Vrbasu, poručuje jedan od vodiča, poznati banjalučki sportista i kajakaš Darko Savić.


“Ideja postoji već nekoliko godina, jer mislim da je Vrbas idealan za ovaj vid zabave. Tokom ljeta je Vrbas niskog vodostaja i samim tim veoma bezbjedan i adekvatan za plovidbu. Namijenjen je bukvalno svima, jer sam do sada nailazio na ogromno interesovanje za kajak u svojoj svakodnevnici. Ovaj način veslanja je zanimljiv, jer niste sami u čamcu, a sam čamac je tako konstruisan da ne moramo imati neko predznanje da bi plovili rijekom ili jezerom”, ističe ovaj sportista.

Safari je namjenjen svim ljubiteljima rijeke i prirode, te je idealan za sve koji vode zdrav načina života i bave se određenom fizičkom aktivnošću. “Ovo ljeto ćemo se najviše družiti sa mališanima, jer kao što sam rekao, ovaj vid veslanja je zanimljiv zbog toga što niste sami u čamcu, uvijek je neko iskusan sa vama kao vodič. Upravo je to idealna prilika za one najmlađe avanturiste, koji mogu već od malih nogu uživaju u ljepotama rijeke”, poručuje poznati banjalučki kajakaš.

Darko Savić, koji je jedan od vodiča plovidbe, kaže da sam Vrbas nije dovoljno iskorišten, a svoje dugogodišnje iskustvo u riječnom sportu upravo želi da iskoristi i za ovaj vid promocije rijeke i naravno Banjaluke.
Više informacija potražite OVDJE
Izvor:hocu.ba