Ovog proljeća na ITAcademy: Novi program školovanja koji je idealan za IT početnike

ITAcademy je već dugo poznata kao edukativna ustanova koja pruža znanja i vještine za obavljanje veoma traženih i sjajno plaćenih IT poslova.

Da je riječ o zaista modernoj školi koja je u toku sa aktuelnim svjetskim IT trendovima, potvrđuje i novost da će ovog proljeća na ITAcademy početi nastava za jedno od najatraktivnijih IT zanimanja – Software Testing and QA.
Teen girl doing homework on her laptop - Evidently Cochrane
Ovaj program je idealan za početnike u IT sferi, kao i za sve one koji žele programersku platu, ali ih ne privlači da previše kodiraju. Naime, karijeru softver testera je svjetska zajednica developera, okupljena oko sajta Stack Overflow, proglasila za najperspektivniju u IT sektoru. Uslijed sve veće potražnje za stručnjacima ovog profila kod nas i u svijetu, ITAcademy je pokrenula moderan i sveobuhvatan program koji će čak i apsolutnim početnicima donijeti neophodna znanja za pronalaženje prvog posla u ovoj oblasti.
Obuka za softver testere odvija se u savremeno opremljenim učionicama ITAcademy u Sarajevu, koje istovremeno obezbjeđuju najviši komfor polaznika i potpuno poštovanje svih epidemioloških mjera.
Kroz vodstvo i podršku iskusnih predavača koji su istaknuti stručnjaci iz ove oblasti usvojićete potrebna teorijska znanja, steći praksu i dragocjeno iskustvo kroz rad na realnim projektima i imati mogućnost da polažete za neki od međunarodno priznatih certifikata.
Kako bi svakom pojedinačnom polazniku pružili najbolje uslove za rad i maksimalnu posvećenost predavača, iz ITAcademy ističu da je broj polaznika za ovaj veoma traženi kurs ograničen. Stoga, ukoliko i vi želite da steknete znanja za unosnu IT karijeru, prijavite se na vrijeme.
Softversko testiranje – veoma traženo i dobro plaćeno zanimanje
Software Testing and Quality Assurance predstavlja proces otkrivanja grešaka (bagova) u računarskim sistemima ili programima. Pomoću znanja i posebnih alata za testiranje (programiranje nije ključno za početak rada u ovoj oblasti) softver testeri traže greške u programima kako bi developeri mogli da ih isprave i omoguće krajnjim korisnicima savršen proizvod.
Upravo zato svi – od malih kompanija do najvećih – imaju potrebu za softver testerima. Oni su nezaobilazni prilikom svakog procesa kreiranja softvera jer štede novac, vrijeme i smanjuju greške na minimum. Sa porastom online poslovanja, napretkom tehnologije i povećanjem broja kompanija koje se bave proizvodnjom softvera, potražnja za njima još više raste.
Stoga, nije ni čudo što su softver testeri izuzetno plaćeni:

U Bosni i Hercegovini i regionu softver testeri ostvaruju prihode od oko 1.300 eura mjesečno, dok u inostranstvu zarađuju u prosjeku 45.000 eura na godišnjem nivou.

Alati za testiranje se lako uče
Testiranje softvera odvija se pomoću programa specijalno kreiranih za tu namjenu, a odlikuje ih jednostavnost prilikom korištenja, zbog čega čak i apsolutni početnici za rekordno vrijeme postaju spremni za samostalan rad.
Sa ITAcademy ističu da uz odgovarajući trud i posvećenost svaki polaznik brzo ovladava najčešće korištenim alatima za provjeru softvera i da se zbog toga glavni dio kursa sastoji u primjenjivanju tih alata i znanja u radu na realnim projektima. Nakon školovanja, zahvaljujući znanju i iskustvu koje su stekli, polaznici će biti u stanju da samostalno testiraju različite vrste softvera i moći će da ponude svoje usluge različitim kompanijama – bilo kroz stalno zaposlenje ili kao freelanceri putem interneta.
Pored znanja za ovo zanimanje, na ITAcademy dobijate i moćne alate za razvoj svoje karijere
Interaktivna predavanja, realni projekti i najsavremeniji plan i program donijeće vam vrijedna znanja za obavljanje ovog dinamičnog i atraktivnog zanimanja.

Međutim, ono što ITAcademy izdvaja od drugih jeste to što jedino u ovoj školi, pored kompletnih i naplativih IT znanja, dobijate i brojne druge vještine koje vam pomažu da u najkraćem roku unaprijedite svoju karijeru i dođete do dobro plaćenog posla.
Školovanjem na programu Software Testing and QA imate neograničenu podršku Centra za razvoj karijere, priliku za praksu u našim najuspješnijim IT kompanijama, pristup resursima za profesionalno usavršavanje kroz Program za profesionalni razvoj transverzalnih vještina i mogućnost da ovladate stranim jezicima kroz fakultativne kurseve engleskog i njemačkog zahvaljujući kojima ćete moći da ponudite svoje usluge klijentima širom svijeta. Osim toga, na ITAcademy vas očekuje još mnogo korisnih servisa i resursa koji će vam pomoći da veoma brzo pređete put od apsolutnog početnika do traženog IT stručnjaka.
Nastava počinje uskoro, osigurajte svoje mjesto na vrijeme
Nastava na programu Software Testing and QA na ITAcademy počinje uskoro, a broj mjesta je strogo ograničen na samo 30 polaznika. Stoga, ukoliko želite da obezbijedite najkvalitetnije školovanje na jednom od najtraženijih programa, budite brzi i odlučni: prijavite se na vrijeme.
(klix.ba)