Ovoliku ljubav još niste vidjeli: Fotografija maca postala hit na internetu (FOTO)

Jedan kalifornijski, svjetski putnik oduševio je ljude na društvenim mrežama širom svijeta fotografijom sa dvije mace koje se grle. Fotografija je nastala u Istanbulu, Turskoj, a ova zemlja je poznata po velikim ljubiteljima životinja i njihovom požrtvovanošću.
Pogledajte samo sve ove preslatke fotografije:

-Ja sam prosječan kalifornijski svjetski putnik. Uvijek sam volio mačke i nadam se da ću jednog dana imati svoje, ali prelazim mnoge međunarodne granice i strah me da je za njih, to previše. Put je često usamljen i uvijek želim da se igram sa životinjama da bih ublažio taj osećaj, ali one su uvijek previše uplašene. Kada sam stigao u Tursku na dvije nedelje, nisam mogao vjerovati koliko napuštenih životinja ima na ulicama i u kafićima i koliko su prijateljski raspoložene! Ako sam stajao na jednom mjestu samo nekoliko minuta, bilo je zagarantovano da će neka od njih trčati da se pomazi… i onda ubrzo nakon toga, još nekoliko njih! Vjerujem da je to odraz toplih srca turskog naroda, koji su preuzeli na sebe da brinu o tim životinjama, da ih hrane, pa čak i da im grade divne kućice, napisao je Orin na svom Instagram nalogu.
On je dodao da je jednog dana sam šetao Bosforskim kanalom i vidio nešto što nikad nise mogao ni da zamisli: “dvije mačke se samo maze, nerazdvojne u zagrljaju. Nikad nisam vidio nijednu mačku, a kamoli lutalice, da se ponašaju ovako. Dok sam brzo fotografisao, pitao sam se da li bi iko mogao vjerovati da nije namješteno, ali isto ko bi ikada postavio mačke da ovako poziraju? Život je prekratak za to!”
(petface.net)
 

Posljednji postovi