Panel diskusija na temu “Prevencija malignih bolesti”

JP “Karaula” d.o.o. Kladanj poziva građane na panel diskusiju na temu “Prevencija malignih bolesti” u organizaciji I-platformome, Općine Kladanj, UŽ “Žena-ženi” Kladanj i plesnog studia Sandoval Tuzla.

Svjetski dan borbe protiv Raka ili Karcinoma se obilježava svake godine 4. februara, te je potrebno da svaki pojedinac i organizacija da svoj doprinos u osvještavanju, razgovorima o prevenciji, ali i posljedicama koje ova bolest može donijeti sa sobom po bolesnika i njegovo najbliže okruženje, posebno porodicu.

Na pomenutoj panel diskusiji svoje učešće će uzeti sljedeće stručne osobe:
• prof. dr. Ermina Iljazović, šef Zavoda za patologiju, specijalista patološke anatomije i redovna profesorica na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli,
• mr.sci.dr Dženita Kurtćehajić, doctor porodične medicine, ultrasoničar, spec. ginekologije i akušerstva u Plavoj bolnici Tuzla,
• prof.dr. Nermina Kravić, neuropsihijatar UKC Tuzla,
• dr.sci. u nutricionizmu Marizela Šabanović i
• moderator Jasmina Numanović Stjepanović, instruktorica sportskog plesa i Zumba fitnessa.

Pozivamo građane Općine Kladanj da svojim učešćem na panel diskusiji daju svoj doprinos u prevenciji malignih bolesti, kao i upoznavanjem sa posljedicama koje ova bolest može donijeti.

Panel diskusiju će se održati dana 25.02.2022.godine – petak, sa početkom u 17:00h u prostorijama Doma kulture.

Facebook

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.