Par savjeta kako kupiti jeftinu avio kartu do bilo koje destinacije

Pronalaženje najjeftinijih avionskih karata zahtijeva malo pametnog planiranja. Evo nekoliko ključnih savjeta koji će vam uštedjeti vrijeme, frustracije i novac prilikom rezervacije sljedećeg leta.

  • Zrakoplovne tvrtke povećavaju svoje cijene kada se određena ruta više puta pretražuje. Cijena za jedan let može biti različita u istom vremenu na dva uređaja. Kako biste izbjegli povećanje cijena i vidjeli najjeftinije ponude, uvijek pretražujte letove u anonimnom ili privatnom pregledniku. Anonimno pretraživanje u pregledniku Google Chrome je omogućeno preko opcije New incognito window (Novi anonimni prozor), a možete je pronaći u postavkama. Time će se otvoriti novi prozor preglednika u kojem se vaši podaci ne prate pa se cijene letova neće povećavati prilikom samog pretraživanja.

 

  • Najpopularnija stranica za pretraživanje jeftinih karata je Skyscanner. Skyscanner je svjetska tražilica za letove, hotele i najam automobila, a funkcionira tako da pretražuje stotine web stranica zrakoplovnih tvrtki te pronalazi najbolju ponudu za željenu destinaciju u traženom vremenskom periodu. Skyscanner danas povezuje putnike s hotelima i iznajmljivačima automobila diljem svijeta. Korištenje stranice, kao i aplikacije je u potpunosti besplatno, sigurno i bez skrivenih naknada i dodatnih troškova. Svoj let možete odabrati na temelju broja zaustavljanja, trajanja putovanja, zrakoplovne tvrtke i slično. Postoji mogućnost i dodatne uštede ako uključite opciju za praćenje cijena na određenom letu. Ova besplatna usluga može se aktivirati za nekoliko letova, a putem e-pošte obavještavat će vas o varijacijama cijena.

 

  • Jedna od takvih je da ćete dobiti najnižu cijenu avionske karte ako kupujete u utorak. Cijene avionskih karata uvijek se prilagođavaju na temelju konkurentske ponude. U velikom broju slučaja, najjeftinije je letjeti radnim danom, iako to nije uvijek pravilo. Najbolja strategija za pretraživanje cijena karata, kako biste vidjeli kojim danima su najjeftinije karte za određenu destinaciju, je opcija prikaz cijene karata za cijeli mjesec. Na stranici Skyscanner postoji opcija Prikaži cijeli mjesec ili Show whole month.

 

  • Jedan od najboljih načina za uštedu budžeta za putovanje je kupnja karata par mjeseci unaprijed. Na takav način možete uštedjeti i preko 50% za avionsku kartu. Za međunarodne letove najbolje je rezervirati karte nekoliko mjeseci unaprijed, dok putovanja unutar države mogu pružiti malo veću fleksibilnost s ‘last minute’ ponudama.

 

-https://putnikofer.hr/

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.