Peti dan bez novooboljelih u Tuzlanskom kantonu

Peti dan uzastopno na području Tuzlanskog kantona nije registrovan nijedan novi slučaj infekcije koronavirosom, izjavila je predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravlja tog kantona Dajana Čolić.

U Tuzlanskom kantonu peti dan bez novooboljelih od COVID-19

U protekla 24 sata testirano je 146 osoba i svi nalazi bili su negativni.
Od 27. marta do danas registrovano je 84 pozitivnih na COVID-19, od čega je 58 aktivnih. Hospitalizirano je pet osoba, jedna na Medical institutu Bayer, te jedna u Brčko Distriktu, dok je 51 osoba u kućnoj izolaciji.
Prema podacima Kriznog štaba, klaster Medical institut Bayer broji još 25 pacijenata, dok su klasteri Lukavac, Banovići i Gračanica potpuno ugašeni.
Čolić je istaknula da nema razloga za stigmatizaciju u povodu pandemije koronavirusa, jer niko ne bira da bude bolestan.
– Razloga za stigmatizaciju nema. Mi smo u TK-u imali dva smrtna slučaja, ali su oba vezana za osnovna oboljenja zbog čega su operisani. Molim građane za svjesnost i savjesnost. Ovo je oboljenje kao i svako drugo, jedino što se sada nalazi u žiži javnosti zbog toga što nam je nepoznato – kazala je kantonalna ministrica Čolić, dodavši da se situacija u TK-u popravlja iz dana u dan.
(FENA, Interview.ba)

Posljednji postovi