PlayUK 2020: Otvoreni poziv za učesnike

UKOLIKO STE KREATIVAC KOJI SE BAVI GEJMINGOM I ŽELITE DA UNAPRIJEDITE SVOJE VJEŠTINE, NE PROPUSTITE PLAYUK FESTIVAL!

PlayUK festival koji će se održati između 20. i 26. januara 2020. godine u Beogradu, nudi jedinstvenu priliku da besplatno prisustvujete radionicama i predavanjima vodećih indie britanskih studija i profesionalaca. Razvijte svoje vještine u narativnom dizajnu, UI/UX, umjetnosti, programiranju i mnogim drugim oblastima, saznajte o najnovijim trendovima u gejmingu u Velikoj Britaniji i upoznajte kolege iz regiona.
Slikovni rezultat za britishcouncil poziv za učesnike playuk
British Council u saradnji sa Nordeus Hubom i SGA (Asocijacija industrije video igara Srbije) poziva developere, digitalne umjetnike i sve druge kreativce iz regije Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo i Sjeverna Makedonija) da se priključe PlayUK 2020. Ponuditi ćemo mjesta za do pet delegata iz svake od navedenih zemalja. Također ćemo pozvati i do pet učesnika iz zemalja Šire Regije i Centralne Azije (Armenija, Azerbejdžan, Kazahstan, Gruzija, Rusija, Turska, Ukrajina, Uzbekistan).
Prijavite se i provedite kreativnu nedjelju (20 – 25. januara) u Nordeus Hubu u Beogradu gdje ćemo zajedno unaprijediti vaše projekte!
Prijave za PlayUK radionice su otvorene do 18. decembra, 23:59 časova.

Slikovni rezultat za britishcouncil poziv za učesnike playuk
***
PlayUK je platforma British Council-a koja ima za cilj da podrži kreativnost u digitalnom svijetu, ponudi pristup novim vještinama i znanju kao i da kreira i ojačava interakciju umjetnosti i tehnologije. Kroz stvaranje veza između umjetnosti i IT sektora, kroz povezivanje profesionalaca iz Velike Britanije i zemalja Zapadnog Balkana, ovaj program se bavi temama kao što su programiranje, gejming, virtuelna stvarnost (VR), proširena stvarnost (AR), animacija, interaktivni sadržaj i narativni dizajn.