Pomozimo tuzlanskim mališanima da dobiju novu sportsku salu! – Sport za sve!

Klub borilačkih sportova „Tuzla“ (KBS Tuzla) već 23 godine uspješno provodi misiju razvijanja pozitivnih društvenih vrijednosti, uključivanja djece i mladih u sport, njihov najnoviji projekat jeste renovacija sportske sale za naše mališane i njihovo zdravo odrastanje.

Kroz klub je do sada prošlo preko 6.000 članova. Klub je ostvario izvanredne rezultate i postavio temelje ne samo karatea nego i cjelokupnog BiH sporta osvojivši preko 8.000 medalja, od toga 19 svjetskih, 29 evropskih, 11 mediteranskih i 64 balkanske medalje.
Vizija KBS Tuzla je formirati buduće mlade olimpijce koji će predstavljati BiH u svijetu.
Danas taj klub treba našu pomoć!

Očuvajmo zdravlje, sport i rekreaciju u Tuzli


Kreiranjem multifunkcionalnog prostora od 310 kvadratnih metara objezbjedili bi da se djeca i mladi masovno vrate u SKPC Mejdan te da kroz pokret, vježbanje i sport ispravno razvijaju ne samo tijelesno nego i duhovno u tuzlanskom hramu sporta. Omogućili bi sportašima ovog kluba koji su ponos naše zajednice, da nastave nizati fantastične rezultate i da budu mentori koji će stvoriti temelje za novu generaciju zdravih mališana koji bi u budućnost imali preduslove da postanu zdrave i uspješne osobe. Objezbjedimo multifunkcionalan prostor u SKPC Mejdan u cilju jačanja sportskog duha i unaprijeđenja kvalitete života djece i mladih Tuzle, i stvorimo preduslove za masovno bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću kroz kvalitetan stručni rad.

DONIRAJ KLIKOM OVDJE.

Izazovi sa kojim se sportski klubovi u Tuzli susreću
Naše društvo danas ne daje veliki značaj koristima sporta za zdravlje. Ne dozvolimo da izuzetni rezultati naših mladih sportista padnu u zaborav. Zapostavljaju se informacije da su mladi karatisti BiH, samo prošle godine, osvojili 36 medalja na Balkanijadi u Sloveniji. Ovaj problem treba shvatiti izuzetno ozbiljno, i naša zajednica je dužna ponuditi alternativu za ono što nam je svima najvažnije, zdrav razvoj mladih ličnosti.
Rješenje problema:
U toku rada Centra otvorila bi mogućnost da i roditelji vježbaju u okviru posebnih programa što bi stvorilo preduslove za okupljanje čitave porodice i njihovo razvijanja u pozitivnom i zdravom okruženju. Vizija KBS Tuzla je formirati buduće mlade olimpijce koji će predstavljati BiH. KBS Tuzla je više do karatea, to je akademija i nauka o kretanju za najmlađe.

Hvala svima na donacijama! Zajedno možemo učiniti mnogo dobrih stvari za našu djecu.

Posljednji postovi