Posao – ML/AI Research Engineer

Želiš raditi iz BiH na međunarodnim projektima? Kombinovati nauku, istraživanje i rad u poslovnom okruženju? Pozivamo te da se prijaviš na naš oglas za poziciju: ML/AI Research Engineer ????

O nama:

Royanis tim okuplja mlade i inovativne ljude koji zajedno rade na razvoju optimalnih koncepata i digitalnih proizvoda za potrebe klijenata. Organizaciju rada odlikuje kontinuirana saradnja Project Management, UI/UX, Data Science i Development tima u procesu razvoja, od planiranja do konačnog izdanja efikasnih proizvoda. Na bh. tržištu djelujemo kroz podružnicu Royanis Adriatic d.o.o., uz kontinuirani rast broja zaposlenih iz svih gradova u BiH.

O poziciji:

Usljed proširenja obima poslovanja, u potrazi smo za novim članovima tima, motivisanim za rad, učenje, timski i individualni napredak i dobru atmosferu. Pozicija obuhvata primjenu i nadogradnju postojećih znanja iz oblasti Data Science/ML/AI kroz razvoj proizvoda za klijente u saradnji sa članovima Data Science tima, korištenje gotovih i/ili razvoj novih AI/ML alata, te povremenih zadataka iz oblasti interaktivne analitike.

Od kandidata očekujemo:

  • Poželjno je da kandidati imaju ili su u toku PhD studija iz oblasti prirodnih nauka/inžinjerstva ( biologija, genetika, hemija, fizika, IT, matematika)
  •  Poznavanje statistike i vjerovatnoće u analizi podataka
  •  Napredno korištenje Python-a za DS zadatke (pandas, numpy, scipy, matplotlib), te za ML zadatke (scikit-learn, TensorFlow, PyTorch, Keras)
  •  Korištenje Git-a
  •  Dobro poznavanje engleskog jezika
  •  Prednost (ali ne i nužno) je poznavanje AI metoda (NLP, CV i sl.) i iskustvo sa alatima kao što su AWS, GCP, Azure za AI rješenja

Uslovi rada: 

  • 95% remote rad
  • High-end oprema osigurana od strane poslodavca
  • Stimulativno okruženje i mogućnost napredovanja i daljeg usavršavanja u skladu sa planovima zaposlenika.

 

Uz prijavu je neophodno dostaviti i CV, sa detaljnim opisom školovanja, dosadašnjih projekata ili iskustava.

Svoje prijave šaljite na jobs@royanis.com.

Više o kompaniji: https://www.royanis.com/

@lonac.pro

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“