Poziv na debatu o socijalnom poduzetništvu i mogućnostima zapošljavanja

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na debatu: „Socijalno poduzetništvo i mogućnosti zapošljavanja“, koja će biti održana 26.05.2021. godine (srijeda) u sali Međunarodnog interaktivnog otvorenog centra (MIOC d.o.o. Tuzla), ulica Aleja Alije Izetbegovića br. 10 (zgrada Jupiter, I sprat), sa početkom u 12:00 časova.

Debata je jedna od značajnih aktivnosti projekta „Agenda za socijalno poduzetništvo“, koji provodi Centar za razvoj društvenog preduzetništva „Globus“ uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini. Projekat je posvećen poboljšanju prilika za zapošljavanje i socijalno uključivanje marginalizovanih osoba (prvenstveno osoba sa invaliditetom i mladih) kroz promociju i razvoj socijalnog poduzetništva.
U uvodnom dijelu debate planirano je predstavljanje projekta Agenda za socijalno poduzetništvo i aktivnosti na poboljšanju okruženja za razvoj socijalnog poduzetništva, nakon čega će uslijediti pitanja i komentari učesnika – diskusija.
Debata ima za cilj da pokrene konstruktivan dijalog o pitanjima razvoja socijalnog poduzetništva, kako bi se razmotrili izazovi, te definisali mogući pravci budućeg razvoja ovog oblika poslovanja, uz moderiranu diskusiju, u prisustvu predstavnika institucija, organizacija civilnog društva, socijalnih poduzeća i stručnjaka.
Po završetku debate, očekivanom oko 14.00 časova, planiran je lagani ručak i osvježenje za učesnike debate.
Imajući u vidu aktuelno ograničenje broja osoba u zatvorenom prostoru, molimo Vas da nam učešće u debati potvrdite do ponedjeljka, 24.05.2021. do 12:00 časova na e-mail cdpglobus@gmail.com i dostavite ime i prezime učesnika.
Debata će biti provedena uz poštovanje propisanih mjera zaštite od korona virusa – obavezno nošenje zaštitne maske, održavanje fizičke distance i dezinfekcija na ulazu.
U slučaju potrebe za dodatnim informacijama u vezi lokacije održavanja događaja, možete se javiti na broj telefona 035 258 358 (MIOC d.o.o. Tuzla). Unaprijed se zahvaljujemo na saradnji i radujemo Vašem učešću u debati.