Poziv na izložbu: “S druge strane mosta”

Cilj projekta „S druge strane mosta“ je poboljšati interakciju i komunikaciju djece s teškoćama u razvoju i djece tipične populacije kroz edukativno-kreativne kiparske radionice.

Na ovim radionicama djeca tipične populacije su se naučila toleraniciji, razumijevanju i pravilnom načinu ophođenja i komunikacije s djecom s teškoćama u razvoju. S druge strane, djeca s teškoćama u razvoju su shvatila da su ravnopravan dio društva u kojem imaju prijatelje koji na njih ne gledaju s predrasudama, nego ih razumiju na pravi način.

Projekt je realizovan od 24. do 28.8 u Hrvatskom domu „Brnjaci“ u Brnjacima. Prvog dana su djeca na interaktivnim, edukativnim radionicama učila osnovne načine ophođenja s djecom s teškoćama u razvoju.  Drugi dan projekta održan je veseli dan, prepun raznih igrica.
Treći dan, 26.8., djeca su odradila prvu kiparsku radionicu na kojoj su pomoću gline oblikovala mostove, jednu stranu dijete s teškoćama u razvoju, a drugu stranu dijete tipične populacije. Zadnji dan projekta djeca su te iste mostove oslikavali bojama po želji, te im na taj način dala posebnu notu koja odražava i njihov odnos kroz ove radionice.
Ovim putem vas pozivamo na prvu izložbu likovnih radova i fotografija nastalih u sklopu ovih radionica – 4. septembra u 19 sati, u prostorijama paviljona SŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Kiseljaku.
Projekt je implementirala Udruga mladih „Korak“, koordinatorica projekta „S druge strane mosta“ je Tamara Bakula, uz podršku Instituta za razvoj mladih-KULT. Sudionici ovog projekta bili su korisnici podružnice JU ERC-a „Duga“, te djeca s područja Brnjaka, Kiseljaka i Kreševa.
(hocu.ba)