Poziv na omladinsku obrazovnu dijalošku platformu: „PISA 2018 i novi izazovi s kojima se obrazovanje susreće danas“ Sarajevo

U četvrtak (12.11.2020. godine) Genesis Project organizuje obrazovnu dijalošku platformu: „PISA 2018 i novi izazovi s kojima se obrazovanje susreće danas“ za mlade iz sarajevske regije. Tema platforme je obrazovanje danas, izazovi s kojim se obrazovanje susreće te predstavljanje rezultata međunarodnog testiranja PISA. Razgovaraćemo o tome šta je PISA testiranje, čemu ono služi, šta iz njega možemo da naučimo. Važan akcenat na obrazovnoj dijaloškoj platformi će biti stavljen učešće mladih u procesu reforme obrazovanja u Bosni i Hercegovini i dijeljenju iskustava o njihovom obrazovnom putu.

Obrazovnu dijalošku platformu vode profesorice psihologije iz Banjaluke i Sarajeva i to prof. dr Slavica Tutnjević, doktor psiholoških nauka, ekspert iz razvojne psihologije, profesor na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i prof.dr Dženana Husremović, doktor psiholoških nauka profesor na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
S obzirom da je platforma sjajna prilika da saznate nešto novo od profesorica Husremović i Tutnjević, ljubazno Vas molimo da prihvatite naš poziv i registrujete se za učešće na platformi sljedeći četvrtak. Takođe Vas molimo da naš poziv proslijedite svima za koje vjerujete da mogu biti zainteresovani da saznaju novine u obrazovanju od profesorica. Zbog trenutne epidemiološke situacije, obrazovna dijaloška platforma biće organizovana onlajn, putem aplikacije Zoom u četvrtak, 12.11.2020. s početkom u 13:00h.
Svoj dolazak možete da potvrdite tako što ćete na sledećem linku popuniti prijavni obrazac: https://forms.gle/8BGoFd9DehUPXQpM8, s napomenom da je broj mjesta ograničen i da će se lista učesnika sastavljati po redu prijavljivanja. Nakon popunjavanja obrasca biće vam proslijeđen dnevni red i link putem kojeg se možete uključiti na Zoom platformu.
UNICEF-u BiH je jako važno da čuje stavove i razmišljanja mladih iz Bosne i Hercegovine i upravo je ova dijaloška platforma o kvalitetnom obrazovanju izvrstan način da se glas mladih čuje i uvaži. 
UNICEF BiH i Genesis Project, uz donatorsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, implementiraju program „Pravednije društvo: Promocija društvene povezanosti i različitosti u BiH (Dijalog za budućnost 2)“, čiji sastavni dio je i obrazovna dijaloška platforma.
Unaprijed Vam hvala na prihvatanju našeg poziva. Detaljnije informacije o projektu obrazovnih dijaloških platformi možete da pročitati na sledećem linku: https://genesisbl.org/obrazovne-dijaloske-platforme-bice-odrzane-onlajn-za-ucesnike-iz-osam-opstine/
Za sve dodatne informacije i pitanja možete se obratiti na adresu lanalugonja.genesisp@gmail.com ili na broj telefona 066 315 545, Lana Lugonja, projektni asistent.
(genesisbl.org)

Posljednji postovi