Poziv na online diskusiju — Dječji put: Raznolikost i inkluzija u obrazovanju

U susret samostalnoj izložbi Selme Selman u Umjetničkoj galeriji BIH koja će se održati ovo ljeto, pozivamo Vas da prisustvujete i sudjelujete u razgovoru o značaju inicijativa usmjerenih ka unaprijeđenju statusa obrazovanja mladih u romskoj zajednici u BiH.

Ovom prilikom razgovarat ćemo sa umjetnicom i aktivisticom Selmom Selman, osnivačicom inicijative “Marš u školu”, koja će predstaviti svoja iskustva i angažman na planu unaprijeđenja obrazovanja u romskoj zajednici BiH, kao i sa mladim i uspješnim predstavnicima romske zajednice u Bosni i Hercegovini, stipendistima i stipendisticama programa. U razgovoru će učestvovati i Dragica Biuković, predstavnica Humanitarnog udruženja “Alfa” iz Bihaća, koja će podijeliti svoja znanja o važnosti inkluzije u obrazovanju i lokalnim zajednicama. Diskusiju će moderirati Hana Ćurak, koordinatorica odnosa sa javnošću pri samostalnoj izložbi Selme Selman.
Razgovor će se održati na platformi Zoom, u utorak, 25.5.2021, u 17:30 sati.
Pozivamo Vas da se razgovoru pridružite preko ovog linka. Radujemo se ovom susretu i produktivnoj diskusiji!
Produkcijski tim
Udruženje AKCIJA
Ovaj događaj provodi se u okviru projekta “Promocija raznolikosti i inkluzije kroz promociju umjetničkog i aktivističkog opusa članica i članova Romske zajednice”, koji podržavaju Evropska unija i Vijeće Evrope kroz svoj zajednički program “Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022”. Posebni programi realizirani su uz podršku Univerziteta u Sarajevu. 
Udruženje „AKCIJA” korisnik je zajedničkog programa Evropske unije i Vijeća Evrope „Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022″. Stavovi izraženi u ovom tekstu odgovornost su autora i ne predstavljaju zvanične stavove Evropske unije i Vijeća Evrope.
(mreža-mira)