POZIV NA PANEL-DISKUSIJU: PTSP U BiH – POGLED IZVANA

Mjesto održavanja: COURTYARD BY MARRIOTT SARAJEVO

Adresa: Skenderija 1, sala: Torvill & Dean

Datum održavanja: 24. februar 2023. godine

Vrijeme: 10:00 – 12:00

Balkanska istraživačka mreža u Bosni i Hercegovini (BIRN BiH) Vas poziva na panel-diskusiju “PTSP U BiH – POGLED IZVANA” u cilju razmjene iskustava u suočavanju oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) u Bosni i Hercegovini, te razgovor o ulozi sredine, države i sistema.

Na panel-diskusiji će, između ostalih, govoriti novinarke BIRN-a BiH Lamija Grebo i Emina Dizdarević, autorice sadržaja stranice “PTSP U BiH”, realizovane uz podršku Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini, koja će biti objavljena 24. februara.

Predstavnice BIRN-a BiH upoznat će prisutne s rezultatima istraživanja o PTSP-u, na koji su se način oboljeli suočavali i suočavaju s političkom situacijom u zemlji, pandemijom koronavirusa, ali i ratom u Ukrajini i drugim za njih potencijalnim pokretačima simptoma.

Pored ovih izazova, u BiH ne postoji tačan broj oboljelih, novčana sredstva koja se izdvajaju za podršku minimalna su, a oboljeli žive pod pritiskom stigme i nerazumijevanja društva, pokazuje analiza.

Učesnicima panel-diskusije BIRN BiH će prikazati desetominutni video u kojem oboljeli od PTSP-a govore o svom iskustvu, simptomima i problemima s kojima se suočavaju u svakodnevnom životu, i jedinoj stalnoj podršci – porodici i udruženjima.

Vaše učešće potvrdite na adresu: emina.dizdarevic@birnnetwork.orgZa sve informacije kontaktirajte: 061 713 150

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi