Poziv na program #Odgovornost!

Ovo je nešto drugačije. Ako si takav i ti, pridruži nam se!

Već treću godinu za redom, ekipa iz Udruženja za razvoj medija i civilnog društva, svima poznatijeg kao šatro.info, trudi se mladima ponuditi BAŠ ono što im treba i osnažiti ih za djelovanje u svojoj zajednici. Potaknuti upravo takvim razmišljanjem, kreirali smo jednogodišnji program koji je po tvojoj mjeri ako smatraš da si:
– uporan/na;
– marljiv/a;
– motivisan/a;
– temeljit/a i
– odgovoran/na.

Ukoliko se pronalaziš u ovim pridjevima, nastavi scrollati jer…
Otvorili smo Javni poziv za prijavu na program “Odgovornost” koji će obuhvatati nekoliko programskih dijelova:
1. Aktivizam – trodnevni trening (24. – 26. Februar, Etno Selo Čardaci)
2. Aktivistička akcija (mart, april, maj)
3. Politička odgovornost – trodnevni trening (juni, TBC)
4. Zagovaranje inicijativa (juli, august, septembar, oktobar)
5. Završna konferencija (novembar, TBC)

Tokom trajanja programa, imat ćeš priliku učiti od bh. aktivista koji djeluju u svojim lokalnim zajednicama i odgovorno reaguju prema sistemskim nepravilnostima u državi.

Kada te njihove priče inspirišu, kreće tvoja šansa ka realizaciji aktivističke akcije upravo u tvojoj zajednici, a onda povratak na naš drugi trening, prepričanje ličnog iskustva, te učenje o političkom sistemu tvoje države, entiteta, kantona, distrikta i zajednice kako bi TI mogao/mogla postati društveno odgovoran građanin i pozivati predstavnike vlasti na odgovornost pri rješavanju problema koji te se tiču! Nastavit ćeš djelovati u svojoj zajednici kao pravi lider i zagovarati svoju ideju društvene promjene, a kao šlag na kraju, na završnoj konferenciji ćeš nam predstaviti svoje rezultate!

Čini se zanimljivo i odgovorno? Samo tako i želimo!

Ako još uvijek smatraš da je ovaj poziv za tebe, sve što trebaš uraditi je popuniti obrazac za učešće u programu najkasnije do 21.02.2023., do 23:59 sati i sačekati informacije o tvom selekcijskom procesu.
Program je namijenjen svim mladim ljudima od 15 do 30 godina iz čitave Bosne i Hercegovine, a učešće na kompletnom programu je obavezno, dok su troškovi učešća u programu – smještaj, hrana i prevoz pokriveni od strane organizatora. Čekamo te!

Program “Odgovornost” se realizuje u okviru projekta Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a finansira Austrijska razvojna saradnja.

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“