Poziv na uličnu kampanju Mentalno zdravlje mladih_Amica Educa

Udruženje “Amica Educa” iz Tuzle, od januara 2021.godine sprovodi projekat “Mladi/e agenti/ce promjena” kojim se povećava uključenost mladih u društvene promjene fokusirajući se na izazove vezane za mentalno zdravlje mladih i rodnu ravnopravnost. Projekat okuplja oko 40 mladih osoba koji su osnaženi i educirani iz oblasti mentalnog zdravlja, rodne ravnopravnosti, nenasilnog komuniciranja, aktvizma i zagovaranja.

Dana 01. oktobra 2022.g., u periodu između 11.30h i 13.30 na Sonom trgu Tuzla, ovi mladi ljudi će (uz podršku Udruženja Amica Educa) sprovesti uličnu kampanju pod nazivom Fizički TOP – mentalno JOK kojom se želi povećati tematiziranje mentalnog zdravlja mladih kao i smanjenje stigme o mentalnom zdravlju uopće.

Ulična kampanja, obuhvatiće nekoliko akcija / aktivnosti:
1. Pub kviz o mentalnom zdravlju (Cafe bar Sloboda) uz nagrade za osvojena prva 3 mjesta
2. Radionica „Upoznaj bolje_eg sebe“
3. Kutak za relaksaciju „Rahat kutak“
4. Izrada grafita „Fizički top – mentalno jok“ sa Vanjom Stankić
5. „Napiši ako ti je važno“ – izjave mladih o stanju i potrebama mentalnog zdravlja mladih
6. Poklon za lajk – povećanje vidljivosti facebook stranice i instagram stranice projekta
7. Info-štand

Na uličnu kampanju pozvane su i druge omladinske organizacije, vijeća mladih kao i relevantne institucije da promoviraju svoje djelovanje putem distribuiranja promotivnog materijala ili organizaranja aktivnosti koje su u skladu sa temom kampanje.
Vaša organizacija je prepoznata u zalaganju za poboljšanje položaja mladih te vas u skladu s time i pozivamo da date doprinos ovoj uličnoj kampanji. Vaše uključivanje u kampanju može biti putem:
1. Postavljanje info-štanda sa informativno/promotivnim materijalima,
2. Priprema i sprovođenje neke aktivnosti/akcije koja je u skladu sa tematikom ulične kampanje,
3. Prosljeđivanje informacije o kampanji prema vašim članovima_cama / korisnicima_cama.

Ukoliko se odlučite na opciju 1 i/ili 2, molimo vas da nas od tome pravovremeno obavijestite kako bismo definirali detalje i uskladili ih sa ostalim aktivnostima kampanje.

U slučaju da su Vam potrebne dodatne informacije u vezi projekta, budite slobodni da nas kontaktirate na
ivona.erdeljac@amicaeduca.ba ili 035 / 257-366.

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi