Poziv za događaj „Moje pravo na sportske aktivnosti“

U petak, 13.05.2022. godine, s početkom u 14 sati u prostorijama udruženja “Naša Djeca” održat će se panel diskusija “Moje pravo na sportske aktivnosti”.

Ovom prilikom mladi iz Budi Muško Kluba prezentovat će rezultate istraživanja u okviru projekta Povezivanje tačaka te govoriti o stopi zastupljenosti bavljenja sportom među mladima u Zenici i preprekama s kojima se susreću i mladi Zeničani i Zeničanke koji se žele baviti sportom i predstavnici i članovi zeničkih sportskih klubova i udruženja.

U okviru aktivnosti sprovedeno je i online istraživanje, kao i intervjui s predstavnicima sportskih klubova u Zenici koji će također imati priliku podijeliti svoja iskustva na prezentaciji zakazanoj za 13. maj.

Neke od tema koje možete očekivati i koje će biti predstavljene tokom panel diskusije su:

  • osnovni razlozi zašto se mladi (ne) bave sportom,
  • problemi s kojima se mladi susreću u istrajanju u kontinuiranom i posvećenom trenažnom procesu,
  • uspješne priče sportista iz Zenice.

Nakon prezentovanja rezultata održat će se otvorena diskusija, a svi će učesnici moći podijeliti svoje mišljenje i iskustva.

Svi zainteresovani su pozvani u prostorije Udruženja “Naša Djeca” (Maršala Tita br.22, Zenica) u petak, 13.05.2022., s početkom u 14 sati.

Učešće djece i mladih dio je napora World Vision Bosna i Hercegovina, Udruženja “Naša djeca” Sarajevo i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH da doprinesemo rješenju problema vezanih za prava djece u BiH – nedostatak efikasnog mehanizma saradnje između vladinih i nevladinih organizacija i institucija države i nedostatak glasa i mišljenja djece i mladih o pitanjima i odlukama koji ih se tiču. Partnerstvo i zajedničko djelovanje podržala je Evropska unija u Bosni i Hercegovini.

Preuzeto sa: https://www.mreza-mira.net/

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi