POZIV ZA LJETNU ŠKOLU ODRŽIVE MODE

IOM BiH i No Nation Fashion (NNF) od 22. do 29. augusta, organiziraju ljetnu školu održive mode u modnom kutku u TRC Ušivak u Hadžićima. Ova škola je odlična prilika za mlade osobe zainteresirane za modnu industriju, jer će tokom trajanja škole imati priliku raditi s mentorima, renomiranim bh. modnim dizajnerima/cama.

Učesnici će raditi u grupama koje će, svaka sa svojim/om mentorom/icom, raditi na osmišljavanju i kreiranju 2 outfita, jednog slijedeći principe održive mode koji se zasnivaju na prirodnim materijalima, a drugog recikliranjem postojeće odjeće ili predmeta. Kreirani outfiti bit će prikazani na modnom performansu koji će se održati u oktobru u Banja Luci, te u Bihaću, kao i na svim ostalim događajima na kojima će NNF učestvovati. Kreacije će ostati “vlasništvo” NNF-a, ali će kreatori outfita uvijek biti navedeni imenom i prezimenom.

Bili bismo veoma zahvalni da javni poziv za učestvovanje u ovoj ljetnoj školi, koji možete naći na sljedećem linku: Prijavi se na ljetnu školu održive mode! | Bosnia and Herzegovina (iom.int)

IOM organizira prevoz iz Sarajeva do Ušivka, a za učesnike/ce van Sarajeva, pokriva i troškove boravka u Sarajevu.

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi